Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienoje iš trijų stipriausių Kanados ledo ritulio lygų – jauno lietuvio debiutas

Vienoje iš trijų stipriausių Kanados jaunimo ledo ritulio lygų debiutavo 17-metis Lietuvos ledo ritulininkas Kirilas Evstignejevas.
Kirilas Evstigneevas
Kirilas Evstigneevas / Hockey.lt nuotr.
Temos: 2 Ledo ritulys Kanada

Stipriausioje Kvebeko miesto jaunimo ledo ritulio lygoje (QMJHL) praėjusią naktį prasidėjo reguliaraus sezono kovos. Jų startas bus įsimintinas ir mūsų šalies atstovui K.Evstignejevui, kuris pirmą kartą pasirodė ant ledo šio lygmens čempionate.

„Baie-Comeau Drakkar“ klubas, kuriam atstovauja mūsų šalies atstovas pirmajame ture 5:4 po pratęsimo nugalėjo „Chicoutimi Sagueneens“ ledo ritulininkus. Puolėjas iš Lietuvos šiame susitikime laimėjo vieną ritulio įmetimo dvikovą.

QMJHL – viena iš trijų stipriausių Kanados ledo ritulio lygų. Šiuo metu stipriausioje planetos lygoje NHL žaidžia net 80 buvusių šios lygos žaidėjų.

Garsių žaidėjų savo gretose yra turėjusi ir pati „Baie-Comeau Drakkar“ komanda. Vien šį tarpsezonį iš jos į NHL pasuko keturi ledo ritulininkai, o komandai anksčiau yra atstovavę tokie žaidėjai kaip Marcas-Andre Bergeronas ir vis dar karjerą NHL tęsiantys Davidas Savard'as be Nicolas Meloche.

K.Evstignejevas tapo pirmuoju lietuviu, pasirodžiusiu ant ledo QMJHL. Tiesa, pernai šioje lygoje žaidė Lietuvoje gimęs, bet į Švediją gyventi išvykęs ir pasirinkęs atstovauti šiai šaliai Markas Samėnas.

Iki šiol K.Evstignejevas žaidė žemesnio lygmens JAV lygose: „Valley Forge Minutemen“ „Jersey Rockets ir „Jersey Hitmen“. Pavasarį jis vedė Lietuvos jaunių rinktinę į priekį pasaulio čempionate (5 įvarčiai ir 4 rezultatyvūs perdavimai).

Už Atlanto pajėgiose lygose savo sezonus pradėjo ir daugiau lietuvių. Praėjusią naktį antro lygmens („Tier 2“) NCDC pirmenybėse debiutavo Milanas Levčenko, o jo „Utah Outliers“ 2:5 nusileido „Pueblo Bulls“.

To paties lygmens NAHL turnyre jau anksčiau savo sezoną pradėjo Linas Dėdinas. „New Hampshire Mountain Kings“ atstovaujantis lietuvis spėjo sužaisti ketverias rungtynes, per kurias pelnė įvartį bei atliko rezultatyvų perdavimą. Tris kartus triumfavusi jo ekipa tarp devynių diviziono komandų žengia septinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas