Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

5 naudos sveikatai, kurias pajusite jau po 30 dienų be alkoholio

Alkoholio atsisakymas gali būti naudingas fizinei ir psichinei sveikatai. Dėl alkoholio vartojimo kyla didelė rizika jūsų savijautai, be to, tyrimai atskleidžia, kad ir nedidelis kiekis yra pavojingas.
Alkoholis
Alkoholis / 123RF.com nuotr.

Jei ieškote būdo pagerinti savo fizinę ir psichinę savijautą, 30 dienų ar dar ilgesnis periodas be alkoholio gali būti labai naudinga sveikatai, rašoma Fox News.

Štai kokie penki pokyčiai jus gali aplankyti vos per vieną mėnesį!

Geresnė kepenų sveikata

Alkoholio vartojimas gali padidinti daugelio įvairių ligų riziką. Viena iš jų – kepenų ligos. Reguliarus alkoholio vartojimas neigiamai veikia kepenis ir gali sukelti kepenų ligas. Nevartojant alkoholio, kepenys turi galimybę atsinaujinti ir pagerinti savo funkciją.

Geresnis miegas

Nevartojant alkoholio, geriau miegama, o geriau miegant pagerėja bendra sveikata ir savijauta. Kai alkoholis vartojamas prieš einant miegoti, gali sutrikti kokybiškas miegas, tad kitą dieną jausitės apsnūdę.

Išbraukus alkoholį iš savo įpročių, miego ciklas pradės grįžti į įprastas vėžes, todėl ryte būsite žvalesni ir aktyvesni.

Svorio mažėjimas

Dėl per didelio alkoholio vartojimo gali padidėti svoris, todėl išbraukus alkoholį iš organizmo, galioja priešinga taisyklė. Alkoholis lėtina medžiagų apykaitą ir turi labai daug kalorijų (ypač itin saldūs gėrimai).

Dėl šių dviejų veiksnių sunkiau numesti svorio reguliariai vartojant. Išbraukus alkoholį iš mitybos raciono, galite pastebėti norimus pokyčius.

Geresnis virškinimas

Ar išgėrus kada nors skauda skrandį? Jaučiate kaip kyla rūgštys? Jūs ne vieni. Kaip gėrimas gali pakenkti kepenims, taip jis gali sukelti ir skrandžio uždegimą.

Blaivus mėnuo suteikia skrandžiui galimybę grįžti į normalią būseną ir tinkamai suvirškinti maistą, kaip jam ir priklauso.

Geresnė smegenų veikla

Trisdešimt dienų be alkoholio gali smarkiai pagerinti smegenų veiklą ir bendrą nuotaiką. Alkoholis veikia smegenis ir gali sukelti tiek trumpalaikę, tiek ir ilgalaikę žalą, pavyzdžiui, atminties sutrikimus.

Gausus alkoholio vartojimas taip pat gali stipriai paveikti jūsų nuotaiką, todėl galite jaustis neramūs, sunkiau susikaupti. Suteikdami smegenims pertrauką galite pagerinti jų veiklą ir galbūt ateityje išvengti atminties problemų, kurios gali būti susijusios su gausiu alkoholio vartojimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi