11 02

Atskleidė, koks produktas itin kenkia širdžiai ir kas užkirs kelią rizikos veiksniams

Taip viliojantis nesveikas maistas yra vienas didžiausių širdies sveikatos priešų. O ką daryti, kad širdis būtų sveika? Štai kardiologė Elizabeth Klodas sako, kad jos niekada nepamatysime valgant traškučius.
Širdies sveikata
Širdies sveikata / 123RF.com nuotr.

Kaip ji rašo cnbc.com, visuose bulvių traškučiuose (ir ne tik bulvių) yra gausu priedų ir mažai skaidulų bei kitų naudingų maistinių medžiagų.

Per metus kasdien suvalgydami tik vieną mažą traškučių maišelį (apie 30 g), į savo organizmą galite „įberti“ apie 3/4 puodelio druskos ir priaugti iki 7 kg. Per didelis druskos kiekis gali padidinti kraujospūdį, o didelis svorio padidėjimas – neigiamai paveikti cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje.

Tačiau nereikia laukti metų, kad pajustumėte poveikį. Tyrimai rodo, kad prastos kokybės maisto produktų vartojimas neigiamai veikia kraujagyslių funkciją per kelias valandas po vartojimo.

Neseniai eatingwell.com aprašytame tyrime buvo atskleista, kas gali padėti išvengti širdies ir kraujagyslių ligų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis