Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dermatologai atsakė, kiek laiko iš tikrųjų reikia praustis po dušu

Niekas taip gerai nepadeda pasijusti kaip ilgas, karštas dušas. Beje, tyrimai parodė, kad 48 proc. žmonių maudymasis duše ar vonioje užima daugiausiai laiko jų grožio režime, rašoma metro.co.uk.
Mergina duše
Mergina duše / „Shutterstock“ nuotr.

Tačiau tas pats „Dove“ tyrimas taip pat parodė, kad devyni iš dešimties britų susiduria su odos sausumu, o 85 proc. dėl to kaltina dušą. Be to, yra aiškus ryšys tarp ilgų maudynių po dušu ir odos sudirgimo.

Dermatologė Emma Amoafo-Mensah aiškina: ilgai prausiantis po dušu per karštame vandenyje gali išnykti natūralūs odos aliejai.

Be jų vanduo greičiau išgaruoja, todėl gali atsirasti tempimo ir sausumo pojūtis. Taip pat ilgai prausiantis po dušu ar vonioje, naudojant šveitiklius ar kitas prausimosi priemones, oda gali išsausėti.

Tad galbūt geriau praustis be muilo? Dr. Rossas Perry, Cosmedics odos klinikų medicinos direktorius teigia, kad vien tik vandeniu praustis negalima.

„Deja, vien tik vandeniu prausdamiesi nepašalinsime nešvarumų, bakterijų ir mikrobų nuo odos. Mūsų rankų, veido ir kūno oda turi natūralių aliejų, o mikrobai prilimpa prie jų, todėl vien vandeniu jų nepašalinsite“, – teigė jis.

Taigi ką galime padaryti, kad apsaugotume savo odą? Pasak Emmos, svarbiausia yra apriboti maudymosi duše laiką.

Kiek laiko turėtumėte praleisti duše?

„Daugelis žmonių duše praleidžia per daug laiko, optimalus laikas turėtų būti trumpesnis nei dešimt minučių, – sako ji portalui Metro.co.uk. – Jei maudotės ilgiau, padidėja tikimybė, kad jūsų oda išsausės ir sudirgs, ypač jei vanduo yra per karštas, o jūs turite polinkį į sausą odą“, – teigė dermatologė.

Ji taip pat prideda, kad odą svarbu drėkinti: „Kai oda nėra tinkamai sudrėkinta, ji sudirgsta ir gali pradėti niežėti. Norint sustabdyti dirginimą, reikia pašalinti sausumą produktu, kuris gali papildyti odos drėgmę ir ją užfiksuoti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas