08 05

Dietologė: „Emocinis valgymas neišsprendžia problemos, dėl kurios pradėjote valgyti“

Kai su sunkiomis gyvenimo situacijomis kovoti tampa per daug sudėtinga, kai kurie žmonės pasirenka maistą kaip paguodos prizą, t.y. pradeda valgyti vedami emocijų, nors fiziologinio poreikio nėra.
Persivalgymas
Persivalgymas / Shutterstock nuotr.

Pasak gydytojos dietologės doc. Rūtos Petereit, yra tokios smegenų dalys, kurios „apdovanoja“ save gavusios riebaus ar daug cukraus turinčio maisto, o toks elgesys, už kurį „atlyginama“, tikėtina, jog atsikartos. Tad kaip atpažinti emocinį valgymą ir jį laiku suvaldyti?

Dietos – vienas iš rizikos veiksnių

„Emocinis valgymas, o dažniausiai persivalgymas, dažnai nuveda prie dietų. Dieta iš tiesų laikoma padidėjusio polinkio į emocinį valgymą rizikos veiksniu. Nuolat kovojant su alkio pojūčiu, galima prarasti ryšį su alkio ir sotumo jausmais, o tai yra papildomas emocinio valgymo vystymosi rizikos veiksnys“, – portalui manodaktaras.lt pasakojo „Clinic Agatas“ dietologė.

Asmeninio archyvo nuotr./Dietologė Rūta Petereit
Asmeninio archyvo nuotr./Dietologė Rūta Petereit

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis