01 18

Galbūt iki šiol tai darėte netinkamai: dietistė atskleidė, kaip vartoti medų ir ką žinoti renkantis

Medus šaltuoju sezonu tampa tikrai dažnu palydovu dažno mūsų namuose, kadangi skaniname juo arbatas, saugomės nuo peršalimų, o ir kulinarijoje medų panaudoti tikrai rasime kur.
Medus
Medus / Shutterstock nuotr.

Tiesa, tuo pačiu ne vienas įsivaizduoja, kad medų kabinti gali šaukštais, juk tai – itin sveikas produktas. Nors dėl naudingųjų medaus savybių niekas nesiginčija, tačiau svarbu žinoti – kada, kaip ir kiek medaus patariama suvartoti, kad nepadarytume sau meškos paslaugos.

„Kad meduje esantys angliavandeniai mūsų organizmą veikia panašiai kaip cukrus – tai faktas, o ir kaloringumas bei glikeminis indeksas labai panašūs į cukraus. Labai dažnai žmonės daro klaidą manydami, kad cukraus nevalgo, bet medų vartoja stiklainėliais, ir mano, kad tai – nieko tokio. Valgydami daug medaus ir per dieną dar gaudami papildomai cukrų iš skirtingų produktų, susidursime su didele žala organizmui, juolab, kad dažnai ir nesuprantame, kiek paslėpto cukraus suvalgome. Tiesa, tikrai negalime ginčytis su tuo, kad medus turi vertingų medžiagų! Bet medus medui nelygus“, – sako dietistė, puslapio sulieknek.lt autorė Vaida Kurpienė.

Verta žinoti:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Grįžta ne tik paukščiai: šventiškas „Deluxe“ asortimentas – jau „Lidl“ lentynose
Reklama
Ekspertai pataria: 5 priežastys aplankyti saulėtąją Ispaniją
Reklama
Tvarkingų namų gidas: pasitikite pavasarį lengvai
Reklama
Artėja LEA kvietimas įsigyti naujus šilumos siurblius su kompensacija