Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gydytojas įspėja: daugelis kavą geria neteisingai ir daro 3 klaidas

Gydytojas Saurabh Sethi perspėjo dėl trijų dažniausiai daromų kavos gėrimo klaidų, kurios, pasak jo, kenkia sveikatai, rašoma „Mirror“.
Moteris geria kavą
Moteris geria kavą / Shutterstock nuotr.
Temos: 3 Kava Mityba Sveikata

Dažnas mūsų mėgsta rytą pradėti kavos puodeliu ir tikrai nesusimąstome, kad ją galbūt geriame netinkamai. Gydytojas perspėjo, kad kai kurios klaidos gali atsiliepti ir sveikatai.

Dr. Saurabh Sethi, Harvarde išsilavinimą įgijęs gastroenterologas, kurį „TikTok“ tinkle seka 358 900 žmonių, dalijasi savo medicinos išmintimi internete. Jis taip pat atskleidė kelias svarbias mintis apie tai, kodėl kavos gėrimas yra toks naudingas – jei tik laikotės jo patarimų.

Naujausiame vaizdo įraše, kuris sulaukė daugiau nei 48 100 peržiūrų ir daugiau nei tūkstančio „patinka“ paspaudimų, jis atkreipė dėmesį į tris būdus, kaip mes neteisingai vartojame kavą.

„Kava yra visiškai nuostabi jūsų smegenims, žarnynui ir kepenims“, – pradeda 42 metų daktaras. Jis aiškina, kad kavoje esantys polifenoliai gali padidinti gerųjų bakterijų kiekį ir pagerinti dėmesio sutelkimą bei atmintį.

Jo teigimu, tai gali padėti atitolinti Alzheimerio ligos pradžią. Tačiau, regis, yra keletas bendrų klaidų, kurias darome visi.

Jis įspėja: „Geriant kavą su cukrumi, padidėja cukraus kiekis kraujyje ir taip sukeliamas uždegimas, o tai nėra gerai. Antroji klaida – nesirenkate ekologiškos kavos“, – praneša „Gloucestershire Live“.Teigiama, kad kava yra viena iš labiausiai pesticidais užterštų kultūrų.

123RF.com nuotr./Rytinė kava
123RF.com nuotr./Rytinė kava

Trečiasis jo patarimas yra tas, kuris dažnai nustebina jo pacientus – jei kenčiate nuo rūgšties refliukso, neatsisakykite kavos. Tokiu atveju daktaras Sethi siūlo rinktis tamsesnio skrudinimo kavą, nes tokia švelniau veikia skrandį. „Jei jūsų nevargina rėmuo, galite rinktis šviesaus skrudinimo kavą“, – teigia jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas