Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip atgauti energiją per kelias minutes

Laikais, kai poilsis tapo prabanga, o ramybė – retenybe, svarbu išmokti greitai atsipūsti ir įsikrauti energijos. Šie metodai – kaip ir trumpas telefono įkrovimas – gal ir nesuteiks jėgų visai savaitei, bet tikrai padės išlikti energingiems iki dienos pabaigos. O jei paversite šiuos mažus žingsnelius savo kasdieniais ritualais, netruksite pastebėti teigiamą ilgalaikį poveikį savijautai.
Moteris
Moteris / Shutterstock nuotr.
  • 15 minučių sąmoningas buvimas gamtoje

Daugybė tyrimų rodo, kad gamta yra žmogaus energijos šaltinis. Gamtoje greičiau pailsime, mūsų nervų sistema nurimsta, emocijos palengvėja. Kad pajustumėte visą gamtos teikiamą naudą, praktikuokite sąmoningą buvimą joje. Padėkite į šalį telefonus ir ausinukus, klausykitės medžių šnarėjimo ir paukščių, uoskite aplinkos kvapus ir sutelkite dėmesį į matomus vaizdus. Japonai tam net turi sukūrę atskirą terapinį metodą – shinrin joku – miško maudynes.

  • 10 minučių meditacijos

Garsiajame Silicio slėnyje nieko nebestebina pamedituoti darbo metu sumanę darbuotojai. Jame gausu meditacijos centrų ir tam skirtų erdvių. Nieko keista – pameditavę pasijuntame žvalesni lyg po pokaičio miego. Oregono valstybinio universiteto mokslininkų tyrimas atskleidė, kad 10 minučių meditacijos pakeičia maždaug 44 minutes miego. Taigi gal per pietų pertrauką verta susirasti ramią vietelę ir 10 minučių skirti meditacijai?

  • 5 minutės mankštos

Ar žinojote, kad 5 minučių mankšta gali pakeisti puodelį kavos? Serija pritūpimų puikiausiai atliks tonizuojančio gėrimo darbą: pagreitės kraujotaka, kraujas į smegenis perneš daugiau deguonies, todėl netrukus pasijusite žvaliau ir būsite sveikesni. Anglijos mokslininkai išanalizavo šešių tyrimų, kuriuose dalyvavo 15 tūkst. žmonių, duomenis ir nustatė, kad vos 5 minučių mankšta daro teigiamą ilgalaikį poveikį sveikatai.

  • 1 minutė kvėpavimo pratimų

Relaksaciniai kvėpavimo pratimai itin greitai atpalaiduoja kūną ir nervų sistemą. Ramiai, giliai kvėpuodami siunčiame savo smegenims signalą, kad mums negresia joks pavojus. Tuomet smegenys siunčia signalą į kūną: atsipalaiduoja raumenys ir įsitempęs žandikaulis, burnoje padaugėja seilių, sulėtėja širdies ritmas ir kvėpavimas. Išbandyti galite bet kada ir bet kur. Tiesiog giliai ir lėtai kvėpuokite, susitelkę vien tik į oro judėjimą kūne. Netrukus pajusite atsipalaidavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant