Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kyla problemų tuštinantis? Gydytojas siūlo išbandyti vieną unikalų triuką

Socialiniame tinkle „TikTok“ žaibiškai plinta vaizdo įrašas, kuriame gydytojas dalijasi unikaliu patarimu, kaip palengvinti tuštinimąsi. Specialisto teigimu, tam, jog tualete neužtruktume per ilgai, ant klozeto vertėtų išbandyti vieną jogos pozą, rašo „The New York Post“.
Virškinimo sistemos problemos
Virškinimo sistemos problemos / 123RF.com nuotr.

„Jei norėtumėte tuštintis greičiau, jums vertėtų išbandyti tai“, – teigė Jungtinės Karalystės gydytojas Karanas Rangarajanas, dalindamasis vaizdo įrašu, kuriame inkstų specialistė sėdi ant tualeto sukryžiavusi vieną koją ant kitos.

„Ši padėtis keičia tiesiosios žarnos kampą atpalaiduodama puborektalinį raumenį. Tai yra raumuo, kuris paprastai tiesiojoje žarnoje sukuria vingį, neleidžiantį ištekėti išmatoms, – aiškino gydytojas savo 5,3 mln. „TikTok“ sekėjų. – Kai vingis sumažėja, išmatos gali praeiti lengviau.“

Anot specialisto, ši poza taip pat padidina spaudimą pilvo ertmėje, taip leisdama lengviau išstumti išmatas.

@dr.karanr 💩 hack @Dr. Sadovskaya💊Health Guide ♬ original sound - Dr Karan Raj

Kaip perspėjo K. Rangarajanas, ši jogos technika nėra panacėja: „Tai neišspręs lėtinių vidurių užkietėjimo problemų ir neatstos ląstelienos turtingos dietos“. Visgi, pridūrė jis, tokiu metodu galima puikiai išspręsti netikėtai atsiradusią problemą.

Ekspertas aiškina, jog tuštinantis tokioje pozoje dubens dugnas būna labiau atsipalaidavęs ir patiria mažesnę įtampą.

„Jei esate žmogus, kuris reguliariai [apačioje] patiria įtampą, tai gali sukelti kai ką, vadinamą dissinerginiu tuštinimusi, – pažymėjo K. Rangarajanas. – Iš esmės jūsų kūnas pamiršta, kaip tuštintis tinkamai, ir dubens dugnas susitraukia, kai turėtų atsipalaiduoti“.

Jeigu norite tuštintis lengviau, bet užsiiminėti joga ant klozeto netraukia, gydytojas siūlo investuoti į tualetui skirtą laiptelį. Taip pasieksite tokį patį efektą.

Kaip pažymi specialistai, tuštinimasis yra itin reikšmingas dalykas. Tai, kaip dažnai tą darome, gali rimtai paveikti mūsų dabartinę ir būsimą sveikatą.

Ekspertų teigimu, sveika, jei žmogus tuštinasi vieną arba du kartus per dieną.

Anot mokslininkų, ląstelienos turtinga mityba, pakankamas skysčių vartojimas ir reguliari mankšta yra esminiai veiksniai, norint pasiekti šią normą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas