Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 24

Laktozės netoleravimas: kaip pasireiškia ir kokiais tyrimais nustatoma?

Daliai žmonių, pavartojus pieno produktų, gali pasireikšti įvairūs virškinimo sutrikimo simptomai. Viena galimų to priežasčių – laktozės netoleravimas, rodantis, jog organizme trūksta laktazės – fermento, skaldančio pieno cukrų.
Netoleruojant laktozės vis tiek galima valgyti kietą sūrį, sviestą, jogurtą su probiotikais, kefyrą.
Netoleruojant laktozės vis tiek galima valgyti kietą sūrį, sviestą, jogurtą su probiotikais, kefyrą. / 123RF.com nuotr.

Laktozės netoleravimas – kas tai?

Laktozės netoleravimas – tai virškinimo sistemos reakcija į laktozę, piene esantį cukrų. Remiantis literatūra, mūsų šalyje laktozės netoleravimas nustatytas maždaug 25–30 proc. asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas