08 24

Laktozės netoleravimas: kaip pasireiškia ir kokiais tyrimais nustatoma?

Daliai žmonių, pavartojus pieno produktų, gali pasireikšti įvairūs virškinimo sutrikimo simptomai. Viena galimų to priežasčių – laktozės netoleravimas, rodantis, jog organizme trūksta laktazės – fermento, skaldančio pieno cukrų.
Netoleruojant laktozės vis tiek galima valgyti kietą sūrį, sviestą, jogurtą su probiotikais, kefyrą.
Netoleruojant laktozės vis tiek galima valgyti kietą sūrį, sviestą, jogurtą su probiotikais, kefyrą. / 123RF.com nuotr.

Laktozės netoleravimas – kas tai?

Laktozės netoleravimas – tai virškinimo sistemos reakcija į laktozę, piene esantį cukrų. Remiantis literatūra, mūsų šalyje laktozės netoleravimas nustatytas maždaug 25–30 proc. asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis