Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
21:01

Skamba siaubingai – alinantys galvos skausmai, nepaleidžiantys po tris mėnesius iš eilės: kas tai ir ar pagydoma?

Įsivaizduokite tokią situaciją: dukart per metus jus 3 mėnesiams iš eilės apima alinantys galvos skausmai. Priepuoliai kartojasi net 8 kartus per dieną ir be vaistų sau vietos tiesiog nerandate. Skamba siaubingai? Na, kai kuriems žmonėms tai yra tikrų tikriausia realybė – taip nutinka sergant klasteriniais galvos skausmais.
Galvos skausmas
Galvos skausmas / Shutterstock nuotr.

Kaip portalui 15min aiškina Vilniaus universiteto docentė, Vilniaus universiteto ligoninės (VUL) Santaros klinikų ir „Kardiolitos“ klinikų gydytoja neurologė Kristina Ryliškienė, dažnai šis galvos skausmas klaidingai diagnozuojamas kaip trišakio nervo neuralgija, akių ligų arba sinusito sukeltas galvos skausmas, arba migrena, todėl pacientai tinkamo gydymo negauna.

Visgi, net ir nustačius tikslią diagnozę, situacija nepavydėtina – vaistai, kurie efektyviai malšina priepuolius, šiuo metu Lietuvoje nėra registruoti ir kompensuojami.

„Pagimdyk – praeis“

„Galvos skausmą esame patyrę turbūt visi, bet kartais skausmas būna toks, kad jokie vaistai nepadeda“, – pasakoja komunikacijos specialistė Ieva Blaževičiūtė, pati susidūrusi su klasteriniais galvos skausmais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento