Naudojamas šimtus metų
Obuolių actas kulinarijoje ir medicinoje naudojamas jau šimtus metų. Mitybos specialistai ir dietologai šiandien nesutaria dėl vieningo požiūrio į obuolių acto vartojimą prieš miegą, tačiau dėl produkto savybių, kurios jį garsino jau šimtmečius, abejoja retas.
Obuolių acto privalumai:
Gali turėti antimikrobinių savybių
Įvairūs šaltiniai teigia, kad obuolių actą sveika vartoti, nes jis turi antibakterinių ir priešgrybelinių savybių. Tai dažniausiai lemia jo pagrindinė sudedamoji dalis – acto rūgštis.
Pavyzdžiui, vieno iš tyrimų išvadose teigiama, kad po bandymų mėgintuvėlyje nustatyta, jog obuolių actas veiksmingai gydo kai kurias bakterijas, sukeliančias sunkias žarnyno ir odos infekcijas.