Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Robertas kviečia neišmesti vyšnių kauliukų: „Mielai priglausiu – jie pagelbės sveikatai“

Masažuotojas Robertas Gorskis savo feisbuko profilyje pasidalino žinute, kuria kviečia neišmesti vyšnių ir trešnių kauliukų. Prasidėjęs šių uogų sezonas dabar išgyvena tikrą piką, tad daugelis praturtina savo mitybą šiomis uogomis, o jų kauliukai nukeliauja į šiukšlių dėžę.
Robertas Gorskis kviečia neišmesti vyšnių kauliukų
Robertas Gorskis kviečia neišmesti vyšnių kauliukų / Asmeninio archyvo nuotr.

Robertas sako, kad mielai priglaus kauliukus ir sumokės už siuntimą – iš šių gamtos gėrybių vyras gamina kompresus (žaisliukus) vaikams ir suaugusiems – tai gali būti nuostabus tiek šiltas, tiek šaltas nuo skausmo saugantis ir gydantis pasirinkimas.

„Draugai! Sukluskite tie, kurie valgo vyšnias ir trešnes!! Prašau, neišmeskite kauliukų, mielai priglausiu, sumokėsiu už siuntimą, kad jie atvyktų iki manęs. Kad ir kokie jie bus, nusiplausiu, nusivalysiu ir išsidžiovinsiu!

Iš visų mūsų surinktų kauliukų – sukursime kompresus mažiems vaikams! O kauliukus surinkti yra labai sunku…. Tai labai prašau, neišmeskite jų!“, – rašo Robertas.

15min susisiekus su Robertu jis mielai pasidalino, kuo ypatingi šie kompresai ir sakė esantis sužavėtas socialinių tinklų galia, kadangi į jo žinutę sureagavo daugybė žmonių.

„Kai parašiau ir pasidalinau, nesitikėjau, kad taip visi susivienys! Vienas žmogus man parašė net iš Oslo ir žada atsiųsi trešnių kauliukus“, – džiaugėsi pašnekovas.

Pasak Roberto, vyšnių kauliukų kompresai labai tinka vaikams ir suaugusiems, o išskirtinė jų savybė ta, kad jie labai ilgai išlaiko šilumą ir šaltį. „Kadangi esu gydomojo masažo specialistas ir pats naudoju kauliukus darbe, nes kompresai su jais tinka esant skausmui, uždegimui, suteikia akupresūrinę naudą.

Asmeninio archyvo nuotr./Roberto gaminami kompresai-žaisliukai su vyšnių kauliukais
Asmeninio archyvo nuotr./Roberto gaminami kompresai-žaisliukai su vyšnių kauliukais

Be to, tai ir labai tvarus pasirinkimas! Pati idėja su manimi keliauja jau dvejus metus. Pirmiausia kauliukus rinkdavau iš mamos sodo ir pačią mamą įtraukiau į savo veiklą, kad man padėtų. Mama labai prisidėjo prie žaisliukų su vyšnių kauliukais kūrimo“, – sako Robertas ir priduria, kad jie yra pagaminę 50 vienetų, o iš jų 20 jau padovanoti.

Asmeninio archyvo nuotr./Roberto gaminami kompresai-žaisliukai su vyšnių kauliukais
Asmeninio archyvo nuotr./Roberto gaminami kompresai-žaisliukai su vyšnių kauliukais

Jis dalinasi, kad ant tokių žaisliukų malonu ir gulėti, taip pat naudinga vaikams – jie liečia savo pirštukais vyšnių kauliukus, o tai naudinga jų motorikai.

„Žodžiu, kauliukai tikrai labai naudingi: padės ir susižeidus, ir nuo skausmo, ir nuo uždegimo, lavins motoriką – galima tęsti ir tęsti! Tad nemeskite kauliukų į šiukšlių dėžę, panaudokime juos tvariai, kadangi jie prisidės prie geresnės sveikatos“, – sako Robertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito