Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Seksas – priešnuodis nuo ankstyvos mirties? Štai kiek jo reikia, kad gyventume ilgiau

Naujas tyrimas atskleidė, jog moterys gali gerokai prailginti savo gyvenimo trukmę, jei tik dažniau užsiims vienu dalyku – seksu. Tuo tarpu vyrams dažni lytiniai santykiai gali turėti visiškai priešingą efektą, rašo „The New York Post“.
Seksas
Seksas / Shutterstock nuotr.

Neseniai žurnale „Journal of Psychosexual Health“ paskelbtas didžiulis tyrimas atskleidė, kad 20–59 metų amžiaus moterims, kurios lytiškai santykiavo retai – rečiau nei kartą per savaitę, mirtingumo dėl bet kokios priežasties rizika padidėjo 70 proc.

Minesotos Waldeno universiteto mokslininkai, analizuodami 14 542 suaugusių, vyresnių nei 20 metų, amerikiečių duomenis, padarė išvadą, kad moterims būtų naudinga mėgautis intymiais santykiais dažniau nei kartą per 7 dienas.

Kaip rašė tyrimo autoriai, „seksualinis aktyvumas yra svarbus bendrai širdies ir kraujagyslių sveikatai, galimai dėl ​​to, kad sumažėja širdies ritmo kintamumas ir padidėja kraujotaka“.

Mokslininkai taip pat nustatė, kad depresija, kartu su mažu seksualiniu dažnumu, taip pat padidino mirtingumo riziką.

Tuo tarpu seksualiai aktyviems žmonėms, ypač moterims, depresija turėjo daug mažiau žalingų padarinių, „Daily Mail“ sakė pagrindinis tyrimo autorius dr. Srikanta Banerjee.

„Teorija tokia, kad depresija vyrus paveikia skirtingai nei moteris. Depresija yra tai, dėl ko didėja mirtingumas dėl sveikatos pasekmių“, – aiškino jis, pridurdamas, kad sekso metu išsiskiriantys endorfinai gali būti raktas į neigiamų pasekmių sveikatai prevenciją.

„Galbūt seksas moterims yra veiksmingesnis dėl to, kokiu stiprumu depresija jas paveikia“, – sakė dr. S. Banerjee.

Nors dažnesnis seksas moterims yra naudingas, vyrams, priešingai, geriau būtų juo užsiimti rečiau. Tyrėjai nustatė, kad per daug sekso vyrų mirtingumo riziką, palyginti su moterimis, gali padidinti net 6 kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne