Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 11

Nerimas vasarą skatina ne ilsėtis, o bėgti: psichologė sako – svarbu išmokti ir nieko neveikti

Ar pastebite, kaip atėjus vasarai, sustiprėja ir nerimas? Norisi trumpą vasarą išnaudoti maksimaliai, taip bene kiekvieną vasaros savaitgalį užpildant planų ir veiklų, o tiesiog ilsintis ir „nieko neveikiant“ apima kaltės jausmas, kad nepakankamai išnaudojama vasara, kuri greitai praeis. Visgi „Anima“ psichologijos centro įkūrėja, psichologė Viktorija Bartkutė-Vyšniauskienė sako, kad laikas, kai „nieko neveikiama“, iš tiesų yra labai vertingas.
Nerimą jaučianti moteris
Nerimą jaučianti moteris / 123RF.com nuotr.

Pasak psichologės, vasaros nerimą dar labiau sustiprina tai, kad dauguma žmonių turi ribotą skaičių dienų atostogoms. Taigi per, pavyzdžiui, 14 dienų atostogų stengiasi „labai greitai“ pailsėti.

„Bet žmogaus organizmas taip greitai neatsipalaiduoja. Mums reikėtų mėnesio atostogų, kada vieną savaitę išeidinėjame iš darbinės būsenos, tada įeiname į atostogas ir galime pailsėti, vėliau su naujomis mintimis ir noru grįžtame į darbą. 3-4 savaitės atostogų būtų pačios efektyviausios, kad nereikėtų skubėti ilsėtis“, – sako psichologė V. Bartkutė-Vyšniauskienė.

Nieko neveikimas yra labai naudingas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito