Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
06 23

Top priemonės, kurios padės įveikti pagirias: svarbiausia nepamiršti vieno dalyko

Padauginus alkoholio pagirios gali kamuoti ne vieną dieną. Bloga savijauta, galvos skausmas, pykinimas, sutrikęs miegas – tai tik dalelė to pragaro, kurį gali tekti patirti. Sveikiausia alkoholio nevartoti visai, tačiau jeigu susidūrėte su prasta savijauta, verta ieškoti pirmosios pagalbos.
Po vakarėlio
Po vakarėlio / 123RF.com nuotr.

Kaip rašoma detoxkitchen.com, pirmiausia atlikite namų darbus ir laikykitės saiko, pavyzdžiui, visada verta laikytis mitybos režimo ir neskubėti į vakarėlį tuščiu skrandžiu.

Kas sukelia pagirias?

Nors prie pagirių prisideda ir kitos cheminės medžiagos, esančios jūsų pasirinktame gėrime (ar gėrimuose), alkoholis yra pagrindinis kaltininkas, rašoma webmd.com.

Imuninis atsakas. Alkoholis verčia imuninę sistemą išskirti citokinus – baltymus, kurie padeda kontroliuoti uždegimą organizme. Atrodo, kad šių medžiagų išsiskiria per daug, jos sukelia daugelį pagirių simptomų, tokių kaip galvos skausmas, nuovargis, pykinimas ir kt. Jos netgi gali prisidėti prie sąmonės pritemimo ar atminties sutrikimų, kurie gali atsirasti išgėrus per daug bei lemti, kokio sunkumo bus jūsų pagirios.

Uždegimas. Uždegimas yra imuninės reakcijos į alkoholio vartojimą dalis ir gali sukelti kai kuriuos pagirių simptomus, pavyzdžiui, blogą savijautą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito