Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vos keturi implantai – ir turite šypseną: burnos chirurgė atskleidė šio metodo esmę

Balta ir sveika šypsena daugybei žmonių yra siekiamybė, tačiau ne visi gali pasigirti tiesiais ir sveikais dantimis.
Dantų implantavimas / Burnos chirurgė Narine Sarukhanyan
Dantų implantavimas / Burnos chirurgė Narine Sarukhanyan / Shutterstock nuotr. / Asmeninė nuotr. / 15min koliažas

Tyrimai rodo, kad net 1 iš 4 žmonių yra nepatenkinti dabartine savo šypsena, tačiau taip pat 36 proc. pasaulio gyventojų prisipažino bijantys sėsti į odontologo kėdę. Sveikatos priežiūros tinklo „Antėja“ burnos chirurgė Narine Sarukhanyan atskleidžia, kad siekiantiems susigrąžinti galimybę plačiai šypsotis, šiuolaikinė odontologija gali pasiūlyti ne tik kišenei draugiškesnių variantų, bet ir mažiau invazinių technikų, rašoma „Antėja“ pranešime žiniasklaidai.

123RF.com nuotr./Vizitas pas odontologą
123RF.com nuotr./Vizitas pas odontologą

Inovatyvus metodas, kurio esmė – keturi implantai

Vadinamasis „keturių implantų metodas“ padeda protezams tvirtai laikytis ant keturių implantų. Ši procedūra, anot burnos chirurgės N.Sarukhanyan, yra tikras išsigelbėjimas tiems, kurie nori greito ir patikimo rezultato, atkuriant visą bedantį žandikaulį implantais.

Pirmasis žingsnis yra konsultacija, kurios metu atliekama kompiuterine tomografija įvertinama bendra žandikaulio būklė, sudaromas gydymo planas, kiekvienam pacientui individualiai parenkami implantai, paaiškinama gydymo bei gijimo eiga nuo implantacijos pradžios iki nuolatinių protezų pritvirtinimo ir būsimų išlaidų.

Chirurgė aiškina, kad antrojo etapo metu vyksta vienmomentis dantų šalinimas ir į keturias vietas viename žandikaulyje susukami keturi implantai. Tokiu būdu sutrumpinamas gijimo laikas ir sumažinamas vizitų pas burnos chirurgą skaičius.

To paties vizito metu nuimami antspaudai ir laikiniems protezams gaminti, kurie pacientui bus atiduodami vos per 3–4 dienas. Pasibaigus gijimo laikotarpiui (3-6 mėnesiai), pacientui sudedami nuolatiniai protezai.

123RF.com nuotr./Dantų implantai
123RF.com nuotr./Dantų implantai

Šypsena visam gyvenimui

Gydytoja paaiškina, kad tokio tipo protezų gyvavimo laikas – dažniausiai garantuotas visam gyvenimui. Tačiau labai svarbu nepamiršti teisingai rūpintis nauja šypsena, palaikyti individualią burnos higieną, reguliariai atlikti profesionalią burnos higieną.

„Geriausias dalykas yra tai, kad atkuriant šypseną „keturių implantų metodu“ gyvenimas tampa lengvesnis ir gražesnis. Pacientams nebereikia jaudintis, kad protezų plokštelė gali iškristi valgant, geriant ar kalbant, nebereikia nieko išsiimti ir atskirai valyti prieš miegą ar po valgio, kadangi protezai laikosi tvirtai ir kramtant nejuda burnoje. Pacientus džiugina ir tai, kad protezai atrodo lyg savi dantys", – sako N.Sarukhanyan.

Burnos chirurgė atkreipia dėmesį, kad mokslininkų teigimu, pirmąjį įspūdį apie žmogų padeda susidaryti būtent jo šypsena, tad protezai gali būti puikus pasirinkimas.

„Tai, kad dėvime protezus, neturėtų kelti gėdos ar nepasitenkinimo savimi jausmo – turime gražią šypseną, galime drąsiai juoktis, nesislėpti ir jaustis laisvai. Juk tai ir yra didžiausias malonumas gyvenime – netrukdyti gražioms emocijoms prasiveržti į priekį“, – priduria ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito