Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nė žingsnio be apsaugos: kaip mėgautis saule, bet nepridaryti žalos odai?

Dienoms ilgėjant ir temperatūrai kopiant vis arčiau 30 laipsnių, lauke praleidžiame vis daugiau laiko. Tačiau svarbu atminti, kad iš pažiūros nekaltas pasisėdėjimas saulutėje gali turėti rimtų pasekmių mūsų odai. Ekspertai pataria – protingai elgsitės, jei be tam tikrų priemonių iš namų nežengsite, rašo „The Statesman“.
Moteris tepasi kremu nuo saulės
Moteris tepasi kremu nuo saulės / 123rf.com nuotr.

Kaip aiškina specialistai, ilgalaikis ultravioletinių (UV) spindulių poveikis gali sukelti daugybę odos problemų, įskaitant nudegimą saulėje ir priešlaikinį senėjimą.

„Vienas iš efektyviausių būdų apsaugoti odą nuo saulės daromos žalos yra kremas nuo saulės. Ieškokite plataus spektro kremo nuo saulės su aukštu SPF (apsaugos nuo saulės faktoriaus) įvertinimu, kad užtikrintumėte visapusišką apsaugą nuo UVA ir UVB spindulių.

Gausiai patepkite kremu nuo saulės visas atviras odos vietas, įskaitant veidą, kaklą ir ausis, ir nepamirškite pakartotinai jo užsitepti kas dvi valandas, ypač jei maudotės ar prakaituojate“, – sako Mansi Sharma, prekės ženklo „The Honest Tree by Boddess“ įkūrėja.

Hidratacija taip pat yra be galo svarbu. Vasaros karštis gali pakenkti jūsų odai, sukelti dehidrataciją ir drėgmės praradimą. M.Sharma rekomenduoja su karščiu kovoti geriant pakankamai vandens.

„Visą dieną gerkite daug vandens, kad jūsų oda būtų hidratuota ir putli. Be to, į savo rutiną įtraukite drėkinančių odos priežiūros produktų, tokių kaip lengvi drėkinamieji kremai ir serumai, kurių sudėtyje yra hialurono rūgšties arba glicerino“, – pataria specialistė.

123RF.com nuotr./Kūno odos priežiūra
123RF.com nuotr./Kūno odos priežiūra

Nors kremas nuo saulės suteikia itin svarbią apsaugą, tai nėra vienintelė priemonė nuo saulės spindulių.

„Renkitės lengvais, orui pralaidžiais drabužiais, skrybėlėmis ir akiniais nuo saulės, kad papildomai apsaugotumėte odą ir akis. Jei įmanoma, saulės piko valandomis, paprastai nuo 10 iki 16 val., ieškokite šešėlio. Būtent tada UV spinduliuotė yra stipriausia, todėl padidėja saulės nudegimo ir odos pažeidimo rizika. Pailsėkite nuo tiesioginių saulės spindulių atsipalaiduodami po paplūdimio skėčiu arba rasdami vietą pavėsyje“, – teigia M.Sharma.

Anot prekės ženklo „The Honest Tree by Boddess“ įkūrėjos, renkantis odos priežiūros priemones vasarai, reikėtų pasirinkti tokias formules, kurios patenkintų specifinius saulės veikiamos odos poreikius.

„Ieškokite produktų, praturtintų antioksidantais, tokiais kaip vitaminai C ir E, kurie padeda neutralizuoti laisvuosius radikalus, atsirandančius dėl UV poveikio. Švelnaus šveitiklio įtraukimas į savo rutiną taip pat gali padėti pašalinti negyvas odos ląsteles ir turėti gaivią, spindinčią odą“, – sako specialistė.

123RF.com nuotr./Saulės pažeista oda
123RF.com nuotr./Saulės pažeista oda

Net ir laikantis efektyviausių atsargumo priemonių, saulės nudegimų kartais gali nepavykti išvengti. Jei nudegėte saulėje, rūpinkitės oda, kad paskatintumėte gijimą ir sumažintumėte diskomfortą. Pasak M.Sharmos, uždegimą gali sumažinti prausimasis vėsiu dušu, šalti kompresai bei drėkinamosios priemonės, kurių sudėtyje yra alavijo ar ramunėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus