Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!

Intensyvėjant gyvenimo tempui, kiekviena mūsų diena tampa labai dinamiška. Todėl esame priversti prisitaikyti prie nuolatinių aplinkos pokyčių, kuriuose gali slypėti ir pavojų. Ypač akims, nes retai kada susimąstome apie besikeičiančios aplinkos šviesos poveikį ne tik regai, bet ir bendrai savijautai. Vis daugiau laiko praleidžiame su išmaniaisiais ekranais ryškaus dirbtinio apšvietimo patalpose, išėję į lauką susiduriame su iššūkiais kintant oro sąlygoms, vakare mėgstame naktinėti su ekranais prie blankios šviesos. O juk prie tokių aplinkos šviesos pokyčių turi prisitaikyti ir mūsų akys, kurios be tinkamos apsaugos stipriai vargsta.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / „Fielmann“ nuotr.

Pastarąjį dešimtmetį vyrauja itin gaji nuomonė, kad lauke tamsėjantys, o patalpose atšviesėjantys lęšiai yra atgyvena, pamėgta vyresnio amžiaus žmonių, kaskart atpažįstama iš baisaus geltonumo ar neaiškios rudos lęšių spalvos. Tame yra dalis tiesos, jei kalbama apie senosios kartos TRANSITIONS® lęšius. Tačiau technologijoms sparčiai žengiant į priekį, požiūris į tokius akinius kardinaliai pasikeitė. Naujosios kartos TRANSITIONS® GEN S™ lęšiai yra nepakeičiami ne tik aktyvų laisvalaikį lauke mėgstantiems, besirūpinantiems savo akių sveikata, bet ir siekiantiems susikurti savo unikalų stilių žmonėms.

Kurdama naujausią akių apsaugos technologiją, 120-ies mokslininkų komanda galvojo ne tik apie šiandienos iššūkius akims, bet ir žmonijos ateities poreikius. Be raiškaus matymo svarbos, buvo skiriamas didelis dėmesys patogumui, greitai reakcijai į aplinkos šviesą ir asmenybę atskleidžiančiam stiliui sukurti.

„Fielmann“ nuotr./Renginio akimirka
„Fielmann“ nuotr./Renginio akimirka

GEN SPEED™ – ypač greita reakcija į aplinkos šviesą

Pradėdami labiau vertinti naujųjų technologijų naudą ir patogumą vis didesnį pagreitį įgaunančioje kasdienybėje, išmaniųjų akinių mėgėjai davė naują užduotį regos pokyčius tyrinėjantiems mokslininkams – sukurti akinių lęšius, kurie dar greičiau reaguotų į aplinkos šviesą: išėjus į lauką, akimirksniu prisitaikytų prie lauko šviesos intensyvumo, o įėjus į patalpą – kuo greičiau taptų šviesūs. Naujosios GEN S™ kartos akinių lęšiai net dukart greičiau reaguoja į aplinkos šviesą, t. y.:

  • mažiau nei per 2 sek. užtamsėja iki 1 tamsumo kategorijos,
  • mažiau nei per 7 sek. pasiekia 2 tamsumo kategoriją,
  • mažiau nei per 25 sek. tampa 3 tamsumo kategorijos akiniais nuo saulės.

Nuo šiol net ir didžiausi nekantruoliai galės džiaugtis nejuntamu pokyčiu, o akys nė nespės sureaguoti į erzinantį aplinkos šviesos pasikeitimą.

„Fielmann“ nuotr./Renginio akimirka
„Fielmann“ nuotr./Renginio akimirka

GEN SMART™ – HD raiškos matymo kokybė

Drastiškai besikeičiant aplinkos šviesai, akys nuolat susiduria su aplinkos šviesos triukšmu, kuris ne tik blogina matymo kokybę, bet ir priverčia akis nuolat įsitempti, o tai ilgainiui silpnina regą. Naujosios GEN S™ kartos akinių lęšių užduotis – susidoroti su visais aplinkos trikdžiais, kad akys patirtų kuo mažiau streso. Todėl orientuojantis į aplinkos matymo raišką nuo šiol TRANSITIONS® gali užtikrinti maksimalią apsaugą:

  • filtruojant mėlyno spektro šviesą iki 32 proc. esant šviesiam lęšiui ir iki 85 proc. jam užtamsėjus,
  • 100 proc. blokuojant kenksmingus UVA ir UVB spindulius.

Džiugi žinia turintiems itin jautrias akis: keičiantis aplinkos apšvietimui, naujoji GEN S™ karta 39 proc. greičiau atkuria raiškų matymą ir 39,5 proc. sumažina jautrumą aplinkos šviesos kontrastui. Šį technologinį pokytį teigiamai įvertino net 91 proc. klinikiniuose tyrimuose dalyvavusių akinių nešiotojų, teigusių, kad bet kokiomis aplinkos šviesos sąlygomis jų akys jautėsi natūraliai ir nepatyrė įtampos.

GEN STYLE™ – spalvų paletė net ir išrankiausiam skoniui

Patirtis parodė, kad šiandienos akiniuočių bendruomenė nori ne tik raiškiai matyti, maksimaliai saugoti savo akis, jaustis patogiai, bet ir stilingai atrodyti. Tam, kad pavyktų įgalinti savo vidinį stilistą, jai svarbus ne tik platus spalvų pasirinkimas, bet ir harmoningas tamsėjimo / atšviesėjimo pokytis bei maksimalus matymo skaidrumas.

A group of red and white circles Description automatically generatedTodėl naujoji GEN S™ karta pasipildė įspūdinga rubino (RUBY) spalva, kurios užburiantis žavesys pritraukia dėmesį, nes simbolizuoja meilę, aistrą ir sykiu rafinuotumą.

A group of blue and white bubbles Description automatically generatedMėgstantys stebėti dangų ar banguojančią jūrą neretai renkasi karališką tamsiai mėlyną (SAPPHIRE), išreiškiančią patikimumą ir pastovumą.

A group of green circles Description automatically generatedIeškantys atsinaujinimo, atjaunėjimo ar harmonijos domisi gaivumo suteikiančia žalia (EMERALD), reiškiančia pusiausvyrą ir prabangą.

A close up of a black and brown object Description automatically generatedSiekiantys jaustis saugiai ir nenorintys išsiskirti iš minios kreipia dėmesį į klasikinę rudą (BROWN), savyje slepiančią nesenstančią klasiką, rafinuotumą ir paprastumą.

A black and white object Description automatically generatedNeabejingi neutraliam ir universaliam stiliui, taip pat nemėgstantys eksperimentuoti renkasi saugų pilką (GRAY) atspalvį.

Džiaugsmingos, energijos pilnos asmenybės mėgsta gintarinį (AMBER) žvilgsnį į pasaulį, kuris visuomet yra optimistiškas ir šiltas.

A group of purple and white balloons Description automatically generatedNorintys išlikti paslaptingi, intriguojantys, kartu jausmingi ir grakštūs kaip neginčytiną pasirinkimą mato violetinę (AMETHYST) spalvą, charakteringai atskleidžiančią ją mėgstančio žmogaus asmenybę.

A group of green spheres Description automatically generatedSubtilią pilkšvai žalią (GRAPHITE GREEN) jau spėjo pamilti praktikuojantys ramybę, siekiantys būti arčiau su gamta, prijaučiantys ekologijos idėjoms.

Tam, kad būtų sukurtos šios stilingos, sodrios spalvos, koloristikos profesionalų komanda išbandė daugiau nei 100 000 skirtingų spalvų derinių ir ištestavo daugiau nei 1500 fotochrominių ruošinių. Ir visa tai tam, kad ne tik būtų sugriauti iki šiol gajūs mitai apie TRANSITIONS® sąsajas su senjorų akiniais, bet ir užauginta jaunosios kartos meilė bei rūpestis savo akimis. Džiugi žinia ta, kad, naujausių tyrimų duomenimis, į aplinką reaguojančius išmaniuosius stilingus akinius kaip pirmąjį ir vienintelį pasirinkimą nurodo net 80 proc. 20-mečių–30-mečių. Ir vis daugiau vaikų Lietuvoje juos vertina kaip supergalių turinčius akinukus, kurie ne tik saugo augančias ir itin pažeidžiamas akis, bet ir kietai atrodo draugų rate.

Supergalių turintys akiniai chameleonai!

Ar žinojote, kad suaugusieji yra linkę dvigubai dažniau pasirūpinti savo akių sveikata ir jų saugumu nei savo vaikų? Tyrimai rodo, kad net 80 proc. akies pažeidimų dėl besaikio išmaniųjų ekranų naudojimo ir intensyvios akinančios saulės šviesos nutinka nesulaukus 18 metų. Vaikų akys yra itin jautrios aplinkos poveikiui, todėl jas reikia ypatingai saugoti. „Fielmann“ optikos specialistai pastebi itin spartėjančią tendenciją – vis daugiau mažųjų akinių nešiotojų renkasi būtent chameleoninius akinių lęšius. Kokios to priežastys ir kodėl būtent jie yra būtini sugrįžus į mokymosi įstaigas?

  • Didžiąją laiko dalį būnant mokykloje vaikai praleidžia su skaitmeniniais ekranais ar išmaniosiomis lentomis, kurios skleidžia ne tik mėlynąją šviesą, bet ir turi itin daug akis varginančių atspindžių. TRANSITIONS® akinių lęšiai ne tik turi apsaugą nuo kenksmingos mėlynosios šviesos, bet ir atspindžius šalinančią dangą, kuri padeda išvengti atspindžių sukeliamo akių nuovargio;
  • Tyrimai rodo, kad skaitmeninių ekranų skleidžiama šviesa sutrikdo cirkadinį ritmą ir sumažina miego hormono – melatonino – išsiskyrimą, dėl ko vaikams sunku užmigti, atsiranda nuolatinis nuovargis, irzlumas, sunku susikaupti mokykloje, todėl suprastėja mokymosi rezultatai. Dalis mėlynosios šviesos yra reikalinga mūsų akims cirkadinio ritmo palaikymui, tačiau jos perviršis yra kenksmingas – būtent fotochrominiai akinių lęšiai blokuoja per didelį mėlynosios šviesos srautą ir taip jas apsaugo ne tik nuo pažeidimų, bet ir turi tiesioginę įtaką puikiai vaiko savijautai;
  • Neretai saulėtuoju sezonu tėvai yra daugiau linkę rūpintis savo akimis įsigydami akinius nuo saulės, tačiau ne kiekvienas juos nuperka ir savo vaikams, motyvuodami tuo, kad vaikai yra linkę juos nuolat laužyti ar pamesti, tad neverta mėtyti pinigų „į balą“. Tačiau vaikų akis būtina saugoti nuo saulės, kuri, beje, skleidžia ne vien tik kenksmingus UV spindulius, bet ir yra itin didelis mėlynosios šviesos šaltinis lauke! Patalpoje būdami skaidriais, o lauke reaguodami į UV spindulių intensyvumą, Transitions ne tik tampa saulės akiniais, bet ir blokuoja net iki 95% saulės skleidžiamos mėlynosios šviesos;
  • Chameleoniniai akinių lęšiai puikiai tinkami net ir judriausiems ar aktyviai užsiimantiems sportine veikla vaikams, nes jie yra gaminami iš specialios Airwear medžiagos, kurią NASA naudoja gamindama astronautų šalmų priekinius skydelius! Tai yra itin saugus ir patvarus plastikas, galintis atlaikyti net 150m/s skiejančios kietos dalelės smūgį, t.y susidūręs su kliūtimi lęšis įdumba, tačiau nesuskyla į aštrias dalis, galinčias sunkiai sužaloti vaikų akis.

Dažnai įsigyjančių ne pirmą porą akinių su TRANSITIONS® lęšiais „Fielmann“ specialistai pasmalsauja mažųjų akinių nešiotojų, kodėl nori būtent tokių ir ne kitokių?

Vienas iš atsakymų – su chameleoniniais akiniais atrodau kietai draugų tarpe, visiems smalsu matyti, kaip patalpoje skaidrūs akinių lęšiai išeinant į lauką keičia spalvą, jaučiuosi tarsi turintis supergalių! Kiti pamini, kad turėti vienus akinius visiems gyvenimo atvejams, yra itin patogu, nes nereikia su savimi turėti keleto porų, kurias dažnai pamiršta ir akims tenka vargti. Treti, kuriems nereikia akinukų su dioptrijomis, taip pat nori būti tokie patys kieti kaip ir jų draugai, tad ir apie tai TRANSITIONS® akinių lęšių gamintojai pagalvojo – tokie akiniai galimi ir be dioptrijų – ir dėl stiliaus, ir maksimaliai akių apsaugai.

Ateikite į „Fielmann“ ir išbandykite naujausios GEN S™ kartos akinių lęšius, turinčius trijų S galią: Spartą, Sumanumą ir Stilių!

VIDEO: TRANSITIONS GEN S launch @ Color RUN // 2024.09.01, Vilnius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi