Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 04

Šeimos gydytojai apie vėl įsivažiuojančio COVID-19 simptomus: „Buvome įpratę, kad kovidas – tik slogelė“

Vilnietė Sandrija šiemet Rugsėjo 1-ąją pasitiko namuose, nors augina du moksleivius. Išlydėti vaikus į mokyklą ir kartu pasidžiaugti mokslo metų pradžia jai sutrukdė COVID-19. Koronaviruso sukeliama infekcija ji užsikrėtė jau ketvirtą kartą.
Dar neprasidėjus rudeniui padaugėjo sergančiųjų kovidu
Gripas / Shutterstock nuotr.

„Paskutines kalendorinės vasaros ir pirmas rudens dienas leidau namuose. Paskutinį kartą kovidu sirgau pernai tarp šv. Kalėdų ir Naujųjų metų. Apskritai koronavirusu nuo pandemijos pradžios užsikrėčiau jau gal kokį 3–4 kartą“, – pasakojo moteris.

Kalbėdama apie simptomus, Sandrija sakė, kad jie panašūs kaip ir ankstesniais kartais: plyšta galva, o naktį vargina dusulys ir kosulys, neleidžiantis išsimiegoti. Simptomams sumažinti ir savijautai pagerinti ji vartoja vitaminus: cinką, vitaminą C, kai pakyla temperatūra – „Gripex“. Geria arbatų, vandens.

„Tikėjausi, kad per savaitgalį ir rugsėjo 1-ąją, kuri šiemet buvo 2-oji, išsveiksiu, bet gydytoja pratęsė biuletenį. Tai bandau kvėpuoti ir visus planus atidėti ateičiai, nes savijauta tikrai prasta“, – humoro jausmo neprarado ligonė, pasidžiaugusi, jog laimė, kad vaikų COVID-19 testai neigiami. Tad jie gali pradėti mokslo metus.

Vilniuje taip pat gyvenanti Sigutė neseniai pirmą kartą patyrė, kas yra COVID-19.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?