Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Didžiausias Baltijos šalyse vaisingumo centrų tinklas pasirengęs padėti poroms patirti tėvystės džiaugsmą

Daugėjant su nevaisingumo problema susiduriančių porų, didėja ir vaisingumo paslaugų poreikis. Sparčiai tobulėjant technologijoms, diagnostikos ir gydymo metodams, vaisingumo specialistai net ir sudėtingiausiais atvejais pasirengę suteikti poroms visapusišką pagalbą ir padėti įgyvendinti svajonę susilaukti kūdikio.
Nėščia moteris.
Nėščia moteris. / 123RF.com nuotr.

„Antrą dešimtmetį skaičiuojantys vaisingumo centrai „Northway“ šiandien – didžiausias vaisingumo centrų tinklas Baltijos šalyse. Vieni moderniausių vaisingumo centrų Europoje šiuo metu jungia jau penkias gydymo įstaigas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Rygoje ir Londone. Vaisingumo centruose įrengtos aukščiausius standartus atitinkančios modernios laboratorijos, ilgametę patirtį turintys vaisingumo specialistai konsultuoja nevaisingumo gydymo, vaisingumo išsaugojimo bei pagalbinio apvaisinimo klausimais, taiko pažangiausius nevaisingumo priežasčių diagnostikos ir gydymo metodus. Dėl specialistų profesionalumo, naujausių technologijų, individualiai pritaikyto gydymo ir nuoširdaus personalo rūpesčio per mūsų veiklos metus pasaulį jau išvydo virš 3000 kūdikių“, – džiaugiasi vaisingumo centrų „Northway“ vadovė Kristina Mateikienė.

Greičiau pasiekti trokštamus rezultatus leidžia personalizuotas gydymas

Nevaisingumą gali lemti daugelis veiksnių, tad vadovaujantis šiuolaikinėmis gydymo gairėmis siekiama kuo tiksliau nustatyti nevaisingumo priežastis ir individualizuoti gydymą, pritaikant jį konkrečiai porai. Nevaisingumo problemos čia vertinamos ne kaip atskiros, o kaip glaudžiai susijusios su bendra viso organizmo sveikata.

Siekiant visapusiškai pagelbėti porai, „Northway“ vaisingumo centre paslaugas teikia daugiau nei 30 įvairių sričių vaisingumo specialistų komanda: akušeriai-ginekologai, urologai, genetikai, endokrinologai-andrologai, dietologai, sveikos gyvensenos specialistai, medicinos psichologai. Su nevaisingumu susidūrusioms poroms taip pat siūlomos medicininės akupunktūros procedūros, kurių teigiamas poveikis pastojimų dažniui patvirtintas moksliniais tyrimais. Personalizuotas gydymas bei tinkamas poros emocinis nusiteikimas leidžia ne tik greičiau pasiekti norimus rezultatus, bet ir sumažinti gydymo išlaidas.

Kada kreiptis pagalbos į vaisingumo specialistus

Remiantis specialistų rekomendacijomis, nesant akivaizdžių sutrikimų moteris, nenaudodama apsaugos priemonių ir turėdama reguliarius lytinius santykius, turėtų pastoti per vienus metus. Jeigu per tiek laiko pastoti nepasiseka, pora turėtų kreiptis į nevaisingumo gydymo specialistą pasikonsultuoti.

Vyresnės nei 35 metų, taip pat praeityje sirgusios lytinių organų uždegimais, kiaušidžių veiklos sutrikimų, persileidimą, negimdinį nėštumą ar savanorišką nėštumo nutraukimą patyrusios moterys turėtų kreiptis nepavykus pastoti per šešis mėnesius. Kreiptis anksčiau rekomenduojama ir esant tam tikriems žinomiems sutrikimams, tokiems kaip vyro spermos pakitimai ir kt.

„Northway“ centruose teikiamos visos pagalbinio apvaisinimo paslaugos

„Northway“ vaisingumo centruose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje galima Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) kompensacija pagalbinio apvaisinimo paslaugoms.

Atliekamos visos pagalbinio apvaisinimo procedūros: pagalbinis apvaisinimas moters kūne – intauterininė inseminacija (IUI), pagalbinis apvaisinimas mėgintuvėlyje (IVF), mikromanipuliacinėss IVF procedūros ICSI, PICSI, spermatozoidų aspiracija iš sėklidžių (TESA), atvira sėklidžių biopsija (Micro-TESE). Siekiant geriausių rezultatų, atliekamas endometro paruošimas prieš pagalbinį apvaisinimą, gimdos gleivinės ir kiaušidžių PRP terapija, embriono skaidriojo dangalo suploninimas, speciali terpė spermatozoidų judrumui atkurti, kiaušialąsčių aktyvacija, embrionų augimo stebėjimas „Timelapse“ kamera. Pacientams taip pat siūlomas spermos, kiaušialąsčių ar embrionų šaldymo (vitrifikacijos) ir saugojimo paslaugos.

Taikant visus įmanomus gydymo metodus kūdikio susilaukia apie 90 proc. porų

Remiantis mokslinių tyrimų išvadomis, taikant visus įmanomus nevaisingumo gydymo metodus kūdikio susilaukia apie 90 proc. porų. Jeigu dėl tam tikrų priežasčių (pavyzdžiui, išsekus kiaušidžių rezervui ar vyro organizme nevykstant spermatozoidų gamybai ir nesant galimybės jų gauti punktuojant sėklides) porai nepavyksta susilaukti savo kūdikio, galima pasinaudoti lytinių ląstelių ar embrionų donorų pagalba.

„Medicina, kartu ir vaisingumo gydymas, žengia į priekį plačiais žingsniais. Sparčiai auga gydytojų kvalifikacija, tobulėja nevaisingumo gydymo metodai, todėl visas negalinčias susilaukti kūdikio poras kviečiame nedelsti ir kreiptis pagalbos. Kuo anksčiau kreipsitės, tuo didesnės bus jūsų galimybės patirti tėvystės džiaugsmą. O vaisingumo centrų „Northway“ komanda pasirengusi padaryti viską, kad kelias į jūsų svajonės išsipildymą būtų kuo greitesnis ir komfortiškesnis“, – baigdama pokalbį pažada vaisingumo centrų vadovė Kristina Mateikienė.

Jūsų stebuklas – mūsų misija!

Daugiau informacijos rasite čia.

„Northway“ nuotr./Jūsų stebuklas – mūsų misija!
„Northway“ nuotr./Jūsų stebuklas – mūsų misija!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius