Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kauno klinikos inicijuoja paramos kampaniją naujagimių gyvybę gelbstinčiai įrangai įsigyti

Kasmet Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninėje Kauno klinikose gydoma apie 500 neišnešiotų naujagimių, iš kurių apie 400 reikalauja intensyvios priežiūros Naujagimių intensyviosios terapijos skyriuje (NITS).
Ankstukas
Ankstukas / 123RF.com nuotr.

Augant gydymo reikalaujančių neišnešiotų kūdikių skaičiui, Kauno klinikos inicijuoja paramos kampaniją, kuri leistų surinkti lėšų, skirtų šiems trapiems pacientams būtinai įrangai įsigyti, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Kauno klinikų Naujagimių intensyviosios terapijos skyriuje (NITS) esantys inkubatoriai yra gyvybiškai svarbūs palaikant stabilią aplinką, palankią kūdikių augimui ir vystymuisi. Tačiau vieno inkubatoriaus, tokio kaip „Dual Incu i“, kaina siekia 38 000 eurų. Ši finansinė kliūtis apsunkina ligoninės galimybes įsigyti naują įrangą.

Kauno klinikų Neonatologijos klinikos vadovė prof. dr. Rasa Tamelienė pabrėžia šios lėšų rinkimo iniciatyvos svarbą: „Čia gimsta ir gydomi mažiausi kūdikiai, kuriems reikia specializuotos įrangos, kad išgyventų. Kiekvienam kūdikiui NITS reikia inkubatoriaus jų gerovei užtikrinti.

Neišnešioti ir sergantys naujagimiai susiduria su daugybe sveikatos iššūkių, įskaitant neišsivysčiusius organus, mažą gimimo svorį ir sunkumus palaikant stabilią temperatūrą. Inkubatoriai atlieka svarbų vaidmenį reguliuodami kūno temperatūrą, suteikdami reikiamą drėgmę, kad būtų išvengta odos pažeidimų ir palaikoma tinkama kvėpavimo takų sveikata, apsaugodami kūdikius nuo infekcijų ir stebėdami jų gyvybinius požymius.

123RF.com nuotr./Naujagimis inkubatoriuje
123RF.com nuotr./Naujagimis inkubatoriuje

Inkubatoriai užtikrina kontroliuojamą aplinką, kuri sumažina triukšmo ir šviesos poveikį, sukurdama ramią ir palaikančią aplinką kūdikio vystymuisi ir sveikimui. Negebėjimas užtikrinti optimalios aplinkos temperatūros ir drėgmės vėliau gali lemti didesnį naujagimių sergamumą ir net mirtingumą dėl hipotermijos, elektrolitų disbalanso ir infekcijų.

Nepaisant jų svarbos, mūsų ligoninė susiduria su inkubatorių trūkumu. Mums reikia bendruomenės paramos, kad galėtume toliau teikti aukštos kokybės priežiūrą mūsų naujagimiams pacientams“.

Šia lėšų rinkimo kampanija siekiama surinkti reikalingas lėšas naujam „Dual Incu i“ inkubatoriui įsigyti, kuris gali veikti ir kaip inkubatorius, ir kaip kūdikių šildytuvas. Jo pažangios funkcijos daro jį idealiu sprendimu NITS, užtikrinant stabilią ir kontroliuojamą aplinką neišnešiotiems kūdikiams.

Kampaniją įgyvendina labdaros fondas „Fenix“.

„Fenix“ labdaros fondas veikia įgyvendinant socialines ir labdaros programas, susitelkdamas į tokias sritis kaip parama medicinos įstaigoms, pagalba socialiai pažeidžiamoms grupėms, įskaitant našlaičius, neįgalius asmenis ir kt.

Fondo direktorė Santa Laizane sako: „Esame sujaudinti galėdami pradėti šią lėšų rinkimo kampaniją Kauno klinikoms paremti. Šios būtinos įrangos kaina yra didelė, tačiau su bendruomenės parama galime pasiekti reikšmingų pokyčių šių naujagimių gyvenime, nes kiekvienas iš jų nusipelno galimybės gyventi.

Shutterstock nuotr./Kūdikis.
Shutterstock nuotr./Kūdikis.

Padedami visuomenės, galime užtikrinti, kad net pažeidžiamiausi kūdikiai gautų priežiūrą, kurios jiems reikia, kad išgyventų ir klestėtų. Prašome prisijungti prie šios gyvybę gelbstinčios misijos aukojant ir skleidžiant žinią. Kartu galime sukurti pokytį“.

Kauno klinikos yra didžiausia sveikatos priežiūros įstaiga Lietuvoje, teikianti platų medicinos paslaugų spektrą pacientams iš visos šalies ir už jos ribų. Nepaisant savo dydžio ir išteklių, yra neatidėliotinas papildomos įrangos poreikis, siekiant patenkinti jos naujagimių skyrių poreikius.

Labdaros kampanijos iniciatoriai ir vykdytojai kviečia bendruomenės narius, įmones ir kitas organizacijas prisidėti prie šios akcijos.

Norint paaukoti, prašoma apsilankyti interneto svetainėje https://fenix.eu/donations/empowering-infants-for-independent-growth-with-dual-incu-i/.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus