Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 26

Klastingas virusas, plintantis darželiuose: didžiausias pavojus – nėščiosioms ir vaisiui

„Iki šių metų net nebuvau girdėjusi apie tokią infekciją, nors į darželį ėjo ir jaunesnė dukra“, – neslėpė vilnietė Vilija. Prieš savaitę jos sūnus, lankantis vieną iš sostinėje esančių lopšelių-darželių, pradėjo sloguoti.
Parvovirusinis bėrimas / Gydytoja D.Vaičiūnienė
Parvovirusinis bėrimas / Gydytoja D.Vaičiūnienė / Shutterstock nuotr. / L.Balandžio / 15min nuotr.

„Simptomai buvo panašūs į peršalimą, todėl pagalvojau, kad tiesiog pasigavo peršalimo virusą. Nenustebau, nes orai – kaip tik tokie. Į darželį neleidau, nes turėjo temperatūros 37-37,3 – nė karto nekarščiavo, jautėsi puikiai. Energija liejosi per kraštus. Tačiau baigiantis savaitei pastebėjau paraudusius skruostus. Kai apie tai užbaigdama nedarbingumą pasakiau šeimos gydytojai, ji iškart įtarė parvovirusą ir paaiškino, kad bėrimų bus ir kitose kūno vietose ir pridūrė šiemet jau turėjusi ne vieną parvovirusu užsikrėtusį vaiką“, – pasakojo Vilija.

Jokio specialaus gydymo neprireikė: sūnus tiesiog daugiau vartojo skysčių – vandens, arbatos. Kadangi nekarščiavo ir jautėsi gerai, negėrė ir vaistų temperatūrai mažinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius