Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NVSC: per savaitę sumažėjo sergančių COVID-19, išaugo bendras sergamumas peršalimo ligomis

Praėjusią savaitę Lietuvoje COVID-19 atvejų skaičius, lyginant su ankstesne savaite, sumažėjo, tačiau bendras sergamumas gripu, kitomis peršalimo ligomis išaugo.
Vakcinavimas Kauno „Akropolyje“
Vakcinavimas Kauno „Akropolyje“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip pirmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), praėjusią savaitę bendras sergamumo rodiklis buvo 1252,2 atvejo 100 tūkst. gyventojų, prieš savaitę jis buvo šiek tiek mažesnis – 1210,9 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Anot NVSC, mažiausias sergamumo rodiklis registruotas Utenos apskrityje, didžiausias išliko Vilniaus apskrityje.

Epideminio sergamumo riba – 1,5 tūkst. atvejų 100 tūkst. gyventojų – peržengta Vilniaus miesto savivaldybėje – 1514,92 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Praėjusią savaitę dėl gripo į ligonines pateko trys žmonės, dėl COVID-19 ligos – 86 žmonės, iš kurių keturi gydėsi intensyviosios terapijos skyriuose.

Nuo gripo mirties atvejų nebuvo užregistruota, nuo COVID-19 ligos – dešimt mirties atvejų, visi asmenys buvo vyresni nei 77 metų amžiaus.

Anot NVSC, rekomenduojama nuo abiejų ligų pasiskiepyti vieno vizito pas gydytoją metu.

Nemokamai COVID-19 vakcina gali skiepytis visi šešių mėnesių ir vyresni žmonės, kurie yra drausti privalomuoju sveikatos draudimu, tuo tarpu sezoninio gripo vakcina nemokamai skiepijami tik rizikos grupėms priklausantys gyventojai ir tik toje gydymo įstaigoje, kurioje yra prisirašę.

COVID-19 ir gripo rizikos grupėms priklauso 65 metų amžiaus ir vyresni žmonės, sergantys lėtinėmis ligomis, socialinės globos ir slaugos įstaigų gyventojai, sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, nėščiosioms ir 2–7 metų vaikai.

Pasak NVSC, pasiskiepyti nuo gripo ir COVID-19 galima viso sezono metu, tačiau specialistai rekomenduoja nuo šių ligų pasiskiepyti iki sergamumo pakilimo, kuris įprastai būna gruodžio–vasario mėnesiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito