Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Po siaubingos operacijos moteris sužinojo kraupią tiesą – jos diagnozė buvo klaidinga

Sally Murali iš Australijos ilgus metus kentėjo nuo besitęsiančių šlapimo takų infekcijų. Siekiant atsikratyti šios problemos, moteriai buvo atlikta histerektomija – gimdos pašalinimas. Visgi pabudusi po operacijos Sally suprato – jos simptomai anaiptol niekur nedingo, rašo „The New York Post“.
Nusiminusi moteris
Nusiminusi moteris / 123RF.com nuotr.

Kaip Australijos pokalbių laidoje „The Project“ atviravo Sally, ji daugelį metų kovojo su lėtine šlapimo takų infekcija – liga, kuri jos šalyje techniškai nepripažįstama.

„Tai visiškai užvaldė mano gyvenimą, man buvo sunku net funkcionuoti“, – teigė moteris.

Nepaisant didžiulio jos patirto diskomforto, Sally nejautė, kad gydytojai jos būklę priimtų rimtai.

„Šalia to, jog susiduri su simptomais, kurie savaime yra sekinantys, tu dar susiduri ir su sistema, kuri tau nepateikia jokių atsakymų, atrodo, tavimi visiškai nesidomi, atmeta tavo simptomus. Jie iš karto puola tau sakyti, kad tau yra nerimas arba kad tu esi šiek tiek isteriška“, – pasakojo australietė.

Shutterstock.com /Šlapimo takų problemos
Shutterstock.com /Šlapimo takų problemos

Iš pradžių gydytoja urologė pacientę gydė nuo pernelyg aktyvios šlapimo pūslės. Gydymą sudarė du botokso kursai, suleisti tiesiai į moters šlapimo pūslę.

„Ji išbandė visus įmanomus vaistus. Jie net įdėjo elektrinį stimuliatorių į mano kulkšnį. Bet nė vienas iš šių metodų nesuveikė“, – tvirtino Sally.

Galiausiai gydytoja moteriai diagnozavo endometriozę ir paskyrė jai histerektomiją. Vis dėlto Sally nepadėjo net ir tai.

„Kai pabudau po operacijos, tas labai specifinis skausmas nebuvo niekur dingęs. Tai buvo sunkiausias mano gyvenimo etapas, nes jaučiausi taip, tarsi būčiau išnaudojusi visas medicinines galimybes. Tuo metu svarsčiau, kaip atrodys likęs mano gyvenimas, ar galėsiu toliau gyventi taip, kaip gyvenau“, – teigė moteris.

Laimei, Sally nepasidavė ir internete susirado paramos grupę su moterimis, kurios patyrė panašius simptomus. Jai buvo patarta susisiekti su britų gydytoju Jamesu Malone-Lee, tyrinėjusiu lėtines šlapimo takų infekcijas.

Nukeliavus į Jungtinę Karalystę, pacientei buvo paskirti ilgalaikiai, didelės dozės antibiotikai. Moteris su savo bendrosios praktikos gydytojo priežiūra gydosi iki šiol ir šiuo metu jos simptomai yra gerokai sušvelnėję.

123RF.com nuotr./Pacientės vizitas pas gydytoją
123RF.com nuotr./Pacientės vizitas pas gydytoją

Kaip aiškina specialistai, šlapimo takų infekcijos yra išties dažnos – su jomis susiduria viena iš trijų moterų. Nors šios infekcijos įprastai lengvai išgydomos antibiotikais, su sudėtingomis ir pasikartojančiomis infekcijomis kovoti gali būti gerokai sunkiau. Jei infekcija nėra visiškai išgydoma antibiotikų kursu, ji gali patekti į šlapimo pūslę ir sukelti ilgalaikių problemų.

„Jei šlapimo takų infekcija susergate du kartus per šešis mėnesius arba tris kartus per metus, tai laikoma pasikartojančia šlapimo takų infekcija ir jums tikrai reikėtų susirūpinti, kas ten vyksta“, – teigė docentė Magdalena Simonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius