„100 tortų Lietuvai“

Visos temos

2018-aisiais Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose taip pat netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė.

Kiekvieną dieną nuo pat Vasario 16-osios iki gegužės 26-osios pristatomas vis naujas torto receptas, o šį projektą vainikuos net 100 gardėsių, kurių skanaus Druskininkų gimtadienio šventės dalyviai. Tiems, kas negalės šventėje dalyvauti gyvai, teks rinktis torto receptą ir kepti gardumyną patiems!  

Renata Ničajienė ir jos keptas trispalvis tortas

Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: trispalvis tortas

Šefas Artūras Braslauskas ir jo ruoštas tortas

„100 tortų Lietuvai“: šefo Artūro Braslausko juodos duonos ir Matjes silkės tortas

Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu

„100 tortų Lietuvai“: „Marijos sandėliuko“ autorės veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu

Tortas „Vasaros bliuzas“

„100 tortų Lietuvai“: konditerės Jolitos Petraševičienės tortas „Vasaros bliuzas“

Nekeptas moliūgo tortas su sūdyta karamele

„100 tortų Lietuvai“: apelsinų skonio nekeptas moliūgo tortas su sūdyta karamele pagal Bajalius

Kondensuoto pieno tortas su šaltalankiais

„100 tortų Lietuvai“: Jurgitos Vilkaitės kondensuoto pieno tortas su šaltalankiais

Tortas „Retro“

„100 tortų Lietuvai“: šeimos verslo „Vasaris“ tortas „Retro“

 Šokoladinis sūrio pyragas

„100 tortų Lietuvai“: baro „Artistai“ šokoladinis sūrio pyragas

Tortas „Uoga“

„100 tortų Lietuvai“: Žeimelio žemės ūkio mokyklos mokytojos Linetos Šukienės tortas „Uoga“