„30 geriausių restoranų“

Visos temos

2016 m. Lietuvoje įvyko staigus restoranų kultūros augimas, todėl dar tais pačiais metais pirmą kartą šalies istorijoje buvo sudarytas 30 geriausių šalies restoranų sąrašas. Nuo tada tai tapo kasmetiniu ir vienu svarbiausių, jei ne pačiu svarbiausiu, įvykiu Lietuvos gastronomijos pasaulyje. Netrukus kasmet suderinėjamas sąrašas, kaip gidas, išpopuliarėjo ne tik tarp vietinių Lietuvos gyventojų, bet ir tarp svečių iš užsienio. Projektas yra verčiamas į anglų kalbą.

Vertinti ir išrinkti geriausių šalies restoranų buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje yra apie 100 maisto industrijos profesionalų: geriausi Lietuvos šefai, restoranų savininkai, apie industriją rašantys žurnalistai, someljė, įžvalgiausi pietautojai ir vakarieniautojai bei kiti industrijos ekspertai – visi jie kasmet atiduoda savo balsą vertindami Lietuvos restoranus.

Pasitelkdami savo patirtį ir profesionalumą, akademijos nariai įvertina Lietuvos restoranų maistą ir jo patiekimą, taip pat atsižvelgia į aptarnavimo kokybę bei aplinką. Geriausių restoranų 30-tuką publikuoja portalas 15min. Daugiau informacijos apie projektą ir geriausius šalies restoranus www.30geriausiu.lt

30 geriausių restoranų: „Gaspar‘s“

30 geriausių restoranų: „Gaspar‘s“ – gurmaniškų patirčių rasite su kaupu

30 geriausių restoranų: „Nineteen18“

30 geriausių restoranų: „Nineteen18“ – nepaklūstantis taisyklėms

30 geriausių restoranų: „Džiaugsmas“

30 geriausių restoranų: „Džiaugsmas“ – svetingas, sezoniškas, kūrybiškas

30 geriausių restoranų: „Vila Komoda“

30 geriausių restoranų: „Vila Komoda“ – elegantiškas, estetiškas ir unikalus

30 geriausių restoranų: „Fabrikėlis“

30 geriausių restoranų: „Fabrikėlis“ – sezoniška, artima, tvaru