Abrikosas

Visos temos
Abrikosas 123RF nuotr./Džiovinti abrikosai

Abrikosas – erškėtinių šeimos slyvinių pošeimio slyvų genties slyvų pogenties augalas. Abrikosai pradėti auginti Kinijoje prieš 4000 metų. Persai dėl auksinės spalvos juos vadino „saulės kiaušiniais“. Vidutinio dydžio medis su plačia ir tankia lapija. Lapai maždaug 8 cm pločio, širdelės formos. Žiedai balti. Vaisius – minkštas, sultingas rausvai geltonas kaulavaisis.

Svečiuose pas Lolitą Bytautaitę ir Deivydą Rimkevičių

Tarp Vilniaus senamiesčio stogų Lolitos Bytautaitės terasoje kvepia rožės ir noksta abrikosai

Tautvydas Gurskas pasidalino, kaip auginti persikus ir abrikosus

Abrikosai ir persikai: T.Gurskas patarė, kaip auginti ir kada sulauksime pirmojo derliaus

Kotryna Starkienė ir jos ruoštos abrikosinės skarelės

Kotryna Starkienė dalijasi abrikosinių skarelių receptu: tirpsta burnoje

Nida Degutienė ir jos sūrio pyragas su keptais abrikosais

Nidos receptas: ypatingas sūrio pyragas su keptais abrikosais

Nida Degutienė ir jos kepti rageliai

Nidos receptas: abrikosų džemu įdaryti senoviški rageliai

Kepimui paruošti persikai

Vandens gausūs kaulavaisiai: kuo jie naudingi ir ką iš jų ruošti? Receptai

Nektarinai

Naudingiausių vasaros vaisių penketukas: mažina cholesterolį, gerina odos būklę

Abrikosų pyragas

Kuo desertuose pakeisti cukrų? Pataria konditerijos ekspertas T.Lauvray

Pyragas su vaisiais

Kvapnus ir drėgnas vasariškas pyragas: jam tiks visi mėgstami kaulavaisiai