Actas

Visos temos
Actas Obuolių actas

Actas yra acto rūgšties tirpalas vandenyje, dažniausiai turintis 4% arba 9% koncentraciją. Acto rūgštis susidaro fermentuojantis etilo alkoholiui, o ją gamina acto rūgšties bakterijos. Actas gali būti pagamintas iš įvairių produktų, tokių kaip vynuogės, obuoliai arba spirito rūgštis. Balzaminis actas, taip pat vadinamas Modenos balzaminiu actu, yra viena iš labiausiai vertinamų rūšių. Jis laikomas delikatesu ir vertinamas gurmanų.

Actas yra daugelio patiekalų ir užkandžių pagardas. Jį galima naudoti padažams, marinatams, salotoms ir daugybei kitų patiekalų paskaninti. Be kulinarinių panaudojimo būdų, baltasis actas taip pat yra populiari valymo priemonė, nes jis gali pašalinti mineralines apnašas ir kvapus iš įvairių paviršių.

Rekomenduojama laikyti actą stikliniame inde sandariai užkimštą. Tai padeda išlaikyti jo kokybę ir ilgesnį galiojimo laiką.

Kiaušiniai

Dešimt kiaušinių nulupimo gudrybių, kurios palengvins šią nemalonią užduotį

Benedikto kiaušiniai

Pusryčių hitas viešbučiuose ir madinguose restoranuose: pabandę norėsite kartoti

Makaronai

Apie orkaitės pravėrimą, aliejų į makaronus ir alkoholį padažuose – 10 maisto mitų: ar tai tiesa?

Kaip atsikratyti kalkių?

Išbandykite genialų triuką: padės atsikratyti kalkių be vargo

Kiaušinis

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto: nebūtinai net reikės acto

Asociatyvi nuotr. ir Guoda Azguridienė

Acto rūšys: kaip tinkamai naudoti ir kuris tas geriausias?

Langų valymas

Žiūrit į langus ir skauda galvą? Kaip nenusiplūkti didžiajame šveitime

Moteris valo virtuvę

Nuo kalkių ir nešvarumų svyra rankos? Išbandykite priemonę, kurią kone visi turi virtuvėje

Valgomos dovanos

Geriausia dovana – valgoma: ką pirkti, o ką ruošti patiems? Idėjos, patarimai, receptai