Actas yra acto rūgšties tirpalas vandenyje, dažniausiai turintis 4% arba 9% koncentraciją. Acto rūgštis susidaro fermentuojantis etilo alkoholiui, o ją gamina acto rūgšties bakterijos. Actas gali būti pagamintas iš įvairių produktų, tokių kaip vynuogės, obuoliai arba spirito rūgštis. Balzaminis actas, taip pat vadinamas Modenos balzaminiu actu, yra viena iš labiausiai vertinamų rūšių. Jis laikomas delikatesu ir vertinamas gurmanų.
Actas yra daugelio patiekalų ir užkandžių pagardas. Jį galima naudoti padažams, marinatams, salotoms ir daugybei kitų patiekalų paskaninti. Be kulinarinių panaudojimo būdų, baltasis actas taip pat yra populiari valymo priemonė, nes jis gali pašalinti mineralines apnašas ir kvapus iš įvairių paviršių.
Rekomenduojama laikyti actą stikliniame inde sandariai užkimštą. Tai padeda išlaikyti jo kokybę ir ilgesnį galiojimo laiką.