Agava

Visos temos

Agava  – agavinių  šeimos augalų gentis. Beveik visos rūšys yra monokarpinės – pražysta tik kartą gyvenime ir nunyksta, kai subrandina sėklas. Žiedai sukrauti dideliame stulpo pavidalo žiedyne, gelsvai žali, kvapūs, apdulkina lapanosiai šikšnosparniai. Paplitusi nuo JAV pietinės dalies iki Pietų Amerikos šiaurės rytinės dalies. Auga sausose pievose, miškuose, savanose, dykumose, krūmynuose ir kt. biotopuose. Iš agavų gaunamas pluoštas, cukringos sultys. Iš agavų sulčių gaminamas likeris ir pulka, o iš tekilinės agavos – tekila. Nemažai agavų auginama kambariuose, oranžerijose, ofisuose ir kt. kaip dekoratyviniai augalai.

Kauno botanikos sode pražydo tik kartą per gyvenimą žydintis „šimtmečio augalas“

Kauno botanikos sode pražydo tik kartą per gyvenimą žydintis „šimtmečio augalas“

Vaflia su uogomis ir klevų sirupu

Kaip sumažinti cukraus vartojimą? Viena taisyklių – skaityti etiketes

Vienos mėgstamiausių spurgų – kenkia odai

10 produktų, kenkiančių odai

Durpės

Lietuviškose durpėse įvairiose pasaulio šalyse auga agavos, bananai, eukaliptai

Kokosų cukrus

Natūralūs saldikliai: „už“ ir „prieš“

Šokoladas

Naudingi saldėsiai, kurie nepakenks jūsų figūrai...