Aguonos

Visos temos
Aguonos „Scanpix“ nuotr./Žydinti aguona

Aguonos – žoliniai augalai su pientakiais, išskiriančiais baltas, greitai tirštėjančias sultis. Auga pakelėse, pagrioviuose, pievuose, javų laukuose. Aguonų sėklos nuo seno vartojamos Senojo Pasaulio medicinoje. Virtuvėje – maisto pagardinimui. Baltos augalo sultys turi narkotinių savybių.

Ryškiaspalvių aguonų pieva

TOP 10 geidžiamiausių sodininkų augalų: praturtins jūsų sodybą, o vargo su jais nebus

Vietinis kaimo darbininkas pjausto opijaus lukštus ir renka opijaus lateksą. 2022 m. kovo 4 d. Daru, Madhja Pradešas. Legalaus opijaus augintojo nuotr.

Žurnalas „Spectrum“. Tūkstantmetė opijaus raida pasaulyje: pasiteisino draudimai ar laisvė?

Renata Ničajienė

„Sezoninė virtuvė“: tarpušvenčiu tobulai pritiks makaronai su aguonų padažu

Šeimos Kūčių stalas

Seniausias ir lietuviškiausias Kūčių patiekalas: jį valgė ir turtuoliai, ir vargšai

Kūčiukai

Kūčiukai iš migdolų ir kokosų miltų: subalansuota netoleruojantiems glitimo, bet skanu visiems

Šeimos Kūčių stalas

Seniausias ir lietuviškiausias Kūčių patiekalas: jį valgė ir turtuoliai, ir vargšai

N.Degutienės apverstas obuolių ir aguonų pyragas

Nidos receptas: apverstas obuolių ir aguonų pyragas, kuris nepadarytų gėdos ir per šv.Kalėdas

Kūčių stalas

Pritrūkote receptų Kūčioms? 15 patiekalų, kurie padės sudėlioti tradicinį rinkinį

Veganiški šventiniai skanėstai

Nori – gali atrasti: 2 veganiški skanėstai šventėms – kvapnus keksas ir kompotas