„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Aminorūgštys

Visos temos
Aminorūgštys 123rf nuotr./Laboratorijoje

Aminorūgštys – chemijoje taip vadinama grupė organinių junginių, kurie turi mažiausiai po vieną amino grupę (-NH2) bei karboksilo grupę (-COOH). Pagal šių grupių tarpusavio padėtį struktūroje jos skirstomos į alfa, beta, gama ir t. t. aminorūgštis. Kiekvienas toks tipas pasižymi jam būdingomis savybėmis. Alfa – aminorūgščių amino ir karboksilo grupės susijungusios tik per vieną tarpinį atomą (paprasčiausias pvz.: 2-aminoetano rūgštis dar vadinama alfa – aminoetano rūgštimi), beta – per du tarpinius atomus (paprasčiausias pvz.: 3-aminopropano rūgštis arba beta – aminopropano rūgštis) ir taip toliau. Alfa – aminorūgštys labai svarbios ir biochemijoje.

Kuo skiriasi augalinis ir karvės pienas
Reklama

Kuo skiriasi karvės pienas nuo augalinio: saldainyje „Kregždutė“ kregždutės nėra – taip ir čia

Astronauto Buzzo Aldrino pėdsakas Mėnulyje

Dinozaurų pėdsakų gali būti ir Mėnulyje

Žmogaus evoliucija

Mokslininkai pateikė naujų įžvalgų apie tai, kaip mes atsiradome

Vaida Kurpienė

Sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė: kodėl organizmui reikia aminorūgščių?

Šinšila kišenėje.

Ar dėl lieknesnės figūros valgytumėte šinšilą?

Aminorūgštys

Aminorūgštys

Grikiai

7 pagiriamieji argumentai grikiams