Ananasas

Visos temos
Ananasas AFP/„Scanpix“ nuotr./Ananasai

Ananasas – tai daugiametis, 1–1,5 m aukščio augalas. Lapai kardiški, aštriais kraštais 30–100 cm ilgio, supa storą stiebą. Vaisius sudėtinis, susidaro iš žiedyno žiedų. Juose gausu magnio, vitamino C, vitamino B1. Ananaso vaisiai valgomi švieži, naudojami sulčių, kokteilių (ypač piña colada), kitų gėrimų gamyboje. Yra populiarus desertų (ledų, tortų, pyragų) ingredientas, taip pat dedamas į picas, vaisių salotas ir kitus patiekalus.

Moliūgų pyragas su ananasais

Drėgnas ir tobulai skanus: moliūgų pyragas su ananasais

Netikėtos pažintys vyksta prekybos centruose (asociatyvinė nuotr.)

Meilės ieškantys ispanai rado veiksmingesnį būdą nei „Tinder“ – tereikia ananaso

Grilintas ananasas su ledais

V.Radzevičius: ar jau išmėginote ledus su grilintais vaisiais?

Vegetariškas šašlykas (asociatyvinė nuotr.)

Vegetariškas šašlykas: tokio dar tikrai neragavote!

Podagra

Kokių vaisių negalima valgyti sergant podagra?

Ananasų lapai

Pasirodo, kad imuninė sistema sveria tiek pat, kiek ananasas

Ananasų lapai

Tokio ananaso dar nematėte: prapjovę jį – nustebsite

Žuvis su ananasais

3 receptai, kuriuose susitinka nederantys ingredientai: ar būsit drąsūs ir išbandysit?

Grilyje kepta vištiena ir ananasai

Ar jau išbandėt ant grilio keptos vištienos ir ananaso derinį? Pakerės!