Askorbo rūgštis

Visos temos
Askorbo rūgštis 123rf nuotr./Laboratorijoje

Askorbo rūgštis – organinė rūgštis, turinti antioksidanto savybių. Rūgšties L-enantiomeras žinomas kaip vitaminas C. Už askorbo rūgšties struktūros tyrimus 1937 metais Nobelio premija chemijos srityje apdovanotas Valteris Havortas (Walter Haworth), o kitais metais už askorbo rūgšties biologinių savybių tyrimus Nobelio premija medicinos srityje apdovanotas Albert Szent-Györgyi.

Veido oda

Aktyvūs ingredientai kosmetikoje – hialuronas, retinolis, skvalenas ir kiti: kaip jie veikia?

Citrinos

Vitamino C ir geležies trūkumas organizme gali skatinti insultą

Citrinos

Citrinų dieta. Lengva, bet veiksminga

Spanguolės

10 svarbiausių žiemos produktų

Šampanas

Kad nekamuotų pagirios...

Citrinos

Citrinos padeda įveikti bakterijas

Pagirios

Geriausi draugai kovoje su pagiriomis – gliukozė, vitaminas C ir mineralinis vanduo

Vitaminas C

Ar valgote citriną kasdien?

Citrina ant mūsų stalo