„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Augalinis aliejus

Visos temos
Augalinis aliejus Shutterstock nuotr./Aliejai

Augalinis aliejus – aliejaus rūšis, gaunama iš įvairių aliejinių augalų. Jis naudojamas kulinarijoje (salotoms pagardinti, kepimui, gaminant margariną). Kai kurių rūšių aliejai taip pat populiarūs chemijos pramonėje, naudojami gaminant kosmetiką, higienos priemones (muilą, šampūną), naudojami kaip biokuras.

Kviečiai moters rankoje

Rekordinį lygį kovą pasiekusios maisto kainos pasaulyje balandį šiek tiek sumažėjo

Kanapių sėklų aliejus

Viskas, ką reikia žinoti apie aliejų: kokios rūšys sveikiausios ir kodėl, kurie aliejai netinka kepimui, o kokių reikėtų visai nevartoti

Lydytas ghi sviestas

Sviestas ar aliejus: kokį produktą ir kada naudoti? Populiariausių aliejaus rūšių charakteristika

Žalumynai ir alyvuogių aliejus

Renkamės aliejų: koks sveikiausias, kuris tinka kepimui, virimui ir salotoms

Maistas smegenims

Tyrimas: protingas gerųjų riebalų vartojimas augina ne svorį, o intelektą

obeliu-aliejaus-gamyba-is-arti

„Obelių aliejaus“ gamyba iš arti

Aliejus

Kokio aliejaus reikia virtuvėje? Susipažinkite su 10 jo rūšių

Aliejus

Pataria specialistė: kaip išsirinkti tinkamą aliejų?

Paulius Jurkevičius

Paulius Jurkevičius: Nelabai tyra šaltai spausto pasaka raudonkepuraitėms