„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Augalinis pienas

Visos temos

Augalinis pienas – grupė į pieną panašių gėrimų, daromų iš augalų sėklų. Jis gaminamas dėl skonio ar maistinių savybių, o taip pat ir siekiant pakeisti karvių ar kitų gyvūnų pieną tarp jam alergiškų arba veganišką mitybą pasirinkusių žmonių. Augalinis pienas naudojamas kaip atskiras gėrimas, valgių sudėtinė dalis, iš jo gaminama augalinė varškė, sūris, jogurtas, grietinė, ledai ir kiti produktai.

Paprastai augalinis pienas daromas sėklas išbrinkinus, jas smulkiai sumalus su vandeniu ir iš gauto skysčio nukošus tirščius. Siekiant pagerinti skonį, papildomai dedama cukraus, druskos, kitokių priedų.

Rosite Kanapeckaitė apie pieno pakaitalus

R.Kanapeckaitė apie augalinių pienų iliuziją: ar bent kas nors skaitė jų sudėtis?

Kuo skiriasi augalinis ir karvės pienas
Reklama

Kuo skiriasi karvės pienas nuo augalinio: saldainyje „Kregždutė“ kregždutės nėra – taip ir čia

Lauryna Nelkinė

Mitybos mokslininkė L.Nelkinė apie karvės pieną: ar tikrai toks baubas ir ką mano apie augalinius pakaitalus

Mokslininkė

Lietuvių mokslininkė tyrė augalinių gėrimų savybes – sukūrė alternatyvą

Gėrimas su ciberžole

Ir ramiam vakarui, ir žvaliam rytui – ciberžolės nuspalvintas gardus gėrimas

Kokosų pienas

Kaip pasigaminti augalinio „pieno“? Tam tiks ir riešutai, ir grikiai ar bulvės

Sveikuoliški kakaviniai sausainiai

Ekspertas patarė, kuo desertuose keisti „nuodėmingus“ ingredientus. Receptai

Veganiški šaltibarščiai

Veganiški šaltibarščiai netoleruojantiems laktozės: 2 originalūs receptai

Sojų pienas

Lietuvoje laktozės netoleruoja maždaug kas ketvirtas suaugęs gyventojas: gaminiai be laktozės ir jų nauda