Aviena

Visos temos
Aviena Autorės nuotr./Aviena gruziniškai

Aviena – avies mėsa, populiariausia – Rytų šalyse. Ten auginama daugiausia avių, iš avienos kepami šašlykai ir gaminama gausybė kitų patiekalų. Avis – porakanopių būrio, dykaraginių šeimos naminis gyvūnas. Manoma, kad avys prijaukintos maždaug prieš 10 000-12 000 m.

 

Avienos troškinys

Avienos troškinys nenuvils niekada!

Jautienos kepsniai

Mėsos patiekalai šaldytuve: kiek ilgai gali laukti suvartojami?

Piemenėlių pyragas

Apkepų su mėsa receptai: sotumo suteiks aviena, jautiena, kiauliena ar vištiena

Avienos ragu su moliūgais

Rudeniški kiaulienos ir avienos patiekalai pasotins ir sušildys. 12 receptų

Kur Vilniuje ieškoti tikro plovo?

4 vietos, kur Vilniuje verta keliauti valgyti plovo

Daniškas kiaulienos kepsnys

15 mėsos patiekalų Velykų stalui: nuo netikro zuikio iki keptos ėrienos

Lęšių sriuba su mėsa ir daržovėmis

Plovu kvepianti mėsiška lęšių sriuba su daržovėmis

Baku gutab su jautienos įdaru

Azerbaidžano virtuvės įvairovė: ką įdomaus jie gamina ir kur Vilniuje kepa kiaušinienę „Kuku“?

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Maisto ir veterinarijos tarnyba išaiškino nelegalios prekybos aviena tinklą