Baklažanai

Visos temos
Baklažanai Baklažanai

Baklažanai – ypač vertingos ir sodraus skonio daržovės, tačiau tinkama valgyti tik termiškai apdorota.

Kepti, taip pat ir ant grotelių, troškinti, virti, įdaryti, troškiniuose ar apkepuose vieni ar su kitomis daržovėmis – baklažanai paskanina įvairiausius patiekalus.

Baklažanai pasižymi ne tik skoninėmis, bet ir gydomosiomis savybėmis: padeda aterosklerozės gydymui ir profilaktikai, nes šalina iš organizmo blogąjį cholesterolį; dėl didelio kalio kiekio stiprina širdies darbą, padeda greičiau iš organizmo pašalinti skysčius. 

Baklažanų karis

Afrikos spalvomis ir skoniais pulsuojantis baklažanų karis pripildys džiugesiu!

Kepti baklažanai

Baklažanų užkandėlė, ruošta ant grilio: ilgai neužtruksite

Baklažanų užtepėlė

Vasaros karščiams užsukus pravers keptų baklažanų užtepėlė – „Baba ganoush“

Baklazanu suktinukai

Armėniški baklažanų suktinukai: jų atsivalgyti tiesiog neįmanoma!

Įdaryti baklažanai

Pomidorais ir mėsa įdaryti baklažanai – paįvairinkite savo meniu!

Baklažanų suktinukai

Baklažanų suktinukai – patiekalas, dėl kurio visi valgytojai eina iš proto

Nidos Degutienės baklažanų kukuliukai a la parmigiana

Nidos receptas: baklažanų kukuliukai a la parmigiana

Daržovių apkepas

Skanus ir spalvingas daržovių apkepas: puikus vienas, tinka prie makaronų

Baklažanų ir daržovių troškinys „caponata“

Išbandykit vieną skaniausių baklažanų patiekalų – sicilietišką troškinį „caponata“