Baltymai

Visos temos
Baltymai Shutterstock nuotr./Avinžirniai

Baltymai – iš aminorūgščių sudarytos makromolekulės. Baltymai įeina į ląstelių ir audinių sudėtį, jų pagalba formuojami ląstelių ir audinių griaučiai, reguliuojama normali organizmo veikla, kovojama su infekcijomis, atliekamos sudėtingos cheminės reakcijos ir kita. Baltymai yra svarbi mitybos dalis. Rekomenduojama, kad per dieną būtų suvalgoma 0,8 gramo baltymų vienam kilogramui svorio. Jeigu žmogus sveria 80 kg, tai jam būtų rekomenduojama suvalgyti 64 gramų baltymų per dieną.[1] Baltymai yra randami įvairiuose maisto produktuose skirtingais kiekiais.

Duonelė

Varškės duonelė: sukite iš jos kebabus, ruoškite sumuštinius

Mittel Biomatter Enzymes

Naujų fermentus dirbtinio intelekto pagalba kuriantis startuolis „Biomatter” pritraukė 6.5 milijonų eurų investiciją

Dieta

3 požymiai, rodantys, kad galbūt per greitai netenkate svorio

Nevalgus vaikas

Auginate nevalgų vaiką? Paaiškino, kokie žingsniai padeda, o kas neveikia

Asmeninis treneris R.Norvaišas / Mityba sportuojant (asociatyvinė nuotr.)

Ką valgyti sportuojant? Asmeninis treneris išsklaidė net keletą mitų

Graikiškas jogurtas

Produktas, kurį mėgo šumerai, o dabar dievina Kim Kardashian

AB „Pieno žvaigždės“ filialo „Panevėžio pienas“ vyriausioji technologė Dalia Mickeliūnienė
Reklama

Paaiškino, kas yra pasterizacija ir kodėl „perkaitintas“ karvės pienas yra mažiau vertingas?

Kuo skiriasi augalinis ir karvės pienas
Reklama

Kuo skiriasi karvės pienas nuo augalinio: saldainyje „Kregždutė“ kregždutės nėra – taip ir čia

Koliažas

Lietuvių kurtas išmanusis prietaisas rodo pieno riebumą – ir šįsyk tai geras ženklas