Bananai

Visos temos
Bananai Bananai

Bananas  – valgomi geltonos spalvos vaisiai. Kai kuriose šalyse šio vaisiaus pavadinimas skiriasi, priklausomai nuo to, ar jis naudojamas kaip užkandis ir desertas (bananas), ar yra naudojami patiekaluose kaip ingredientai (platanas).

Vaisiaus minkštime yra apie 75 proc. vandens, 15–20 proc. cukrų, apie 7 proc. krakmolo, 1,3 proc. baltymų, 0,3–0,6 proc. riebalų. Vaisiuje dideli kiekiai kalio, vitamino B6, vitamino C, mangano ir maistinių skaidulų.

Bananas yra bene vienintelis vaisius, kurį galima valgyti tuomet, kai kamuoja virškinimo problemos. Specialistai taip pat teigia, kad šis vaisius praktiškai negali sukelti alergijos.

 

Avokadai ir bananai

Avokadai kieti kaip uola? Paprastas patarimas, kaip greičiau juos sunokinti

Bananai

JAV maisto prekių parduotuvėse po kelių savaičių gali nelikti populiarių vaisių

Magnis

Magnis: 9 maisto produktai, kuriuose jo gausu

Bananų ir slyvų tartaletė
Reklama

Trečiasis „Lidl Plus“ gimtadienis: pirkėjų pamėgta programėlė padeda sutaupyti ir kasdien, ir ypatingomis progomis

Metimas rūkyti

Teigia, kad bananai padeda mesti rūkyti – ar tai gali būti tiesa?

Bananai

Skirtingi Baltijos šalių pirkėjų įpročiai: kuri tauta labiausiai mėgsta bananus, o kuri masiškai perka sūrelius?

Lašiša ant grilio
Reklama

Atvėskite su ypatingais „Lidl“ pasiūlymais: pasigaminkite lašišą ant grilio ir gaivų bananų desertą

Ekspertai įvardijo vieną vaisių, kurį turėtų valgyti lėktuvo keleiviai

Ekspertai įvardijo vieną vaisių, kurį turėtų valgyti lėktuvo keleiviai: organizmas jums padėkos

Lidl bananai
Reklama

Pigūs ir ypatingai švieži: kaip „Lidl“ užtikrina vaisių ir daržovių kokybę bei gerą kainą