„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Bolivinė balanda

Visos temos
Bolivinė balanda (kynva) Bolivinė balanda

bolivinės balandos arba kynvos sėklų ruošiamos košės, lapai naudojami sriuboms. Inkų imperijos laikais bolivinė balanda buvo vienas svarbiausių maisto produktų inkų kariuomenei. Žygiuose inkų kareiviai valgydavo vadinamuosius „karo rutuliukus“ (angl. war balls), sudarytus iš šios balandos miltų ir taukų mišinio.

Bolivinės balandos sėklos pasižymi beveik idealia aminorūgščių proporcija, dideliu kalcio, fosforo ir geležies kiekiu. Dėl maistingumo šis augalas auginamas iki šiol. 

 

Pusryčiai

Kurie grūdai turi mažai angliavandenių? 7 geri pasirinkimai

Nidos Degutienės bolivinių balandų užkandis su džiovintom spanguolėm, granatais ir riešutais

Nidos bolivinių balandų užkandis su džiovintom spanguolėm, granatais ir riešutais

Bolivinės balandos salotos su daržovėmis

Maistingos, lengvos ir gardžios salotos, pamėgtos Jennifer Aniston

Spalvingos bolivinių balandų salotos

Gardi bolivinės balandos ir daržovių mišrainė. Gaminkit daugiau ir pasilikit kitai dienai

Bolivinių balandų ir daržovių salotos

Šios salotos – tikras baltymų užtaisas. Idealiai tiks ir pietų dėžutei

Bolivinė balanda

Kaip virti bolivinę balandą, kad būtų biri, o ne šlapia košė

Bolivinių balandų košė su slyvomis ir pistacijomis
Reklama

Apsipirkinėdami nepamirškite kruopų įvairovės – pigiausios nekainuos nė 1 euro, o paskanintos priedais virs karališku patiekalu

„Tabbouleh“ salotos

Petražolių šėlsmas, arba Kaip paruošti skaniausias „tabbouleh“ salotas: receptas ir patarimai

Veganiškų patiekalų duetas

Nori – gali atrasti: bolivinės balandos ir brokolių maltinukai bei ryžiai su pagardais