Bruknės

Visos temos
Bruknės Aidos Chlebinskaitės nuotr./Bruknių padažas su kadagių uogomis

Bruknės Lietuvoje žydi gegužės–birželio mėn. Uogos iš pradžių baltos, vėliau ryškiai raudonos, blizgančios, daugiasėklės.

Auga sausuose pušynuose, aukštapelkių ir tarpinio tipo pelkių pakraščiuose. Bruknės sultingos, raudonos.

Bruknėse yra natūralaus cukraus, pektinų, itin gausu vitaminų C, P, B grupės, karotino, mineralinių medžiagų (geležies, kalio, kalcio). Bruknės pasižymi antibakteriniu poveikiu, todėl vartojamos kai kurioms ligoms gydyti. 

Kriaušių ir bruknių uogienė

Kriaušių uogienė su bruknėmis: žiemą neatsidžiaugsite!

Uogų tyrė

Vėlyvųjų miško uogų sezonas: 15 receptų su bruknėm ir spanguolėm – nuo džemų iki pyragų

Uogų rinktuvas „Lidl“ parduotuvėje

Pirkėjas piktinasi parduotuvėje radęs uogų rinktuvą: ar jis nėra nelegalus?

Uogų tyrė

3 miško uogų tyrių receptai: tiks ir skanauti iškart, ir žiemos atsargoms

Uogos

Šaldyti, džiovinti, virti? Kokioms uogoms koks konservavimo būdas labiausiai tinka

Mieliniai blynai su uogomis

20 receptų su uogomis: blynai, pudingai, pyragėliai, tortai

Žemuogės

Kada, kur ir kokių uogų ieškoti

Sveikiausius vaisinius kokteilius pasidarysite namuose

Maistingasis kokteilis vos per pusantros minutės!

Lietuviški šaltibarščiai

Karščiai ne tik troškina, bet ir atima apetitą: kaip maitintis, kad išliktume energingi?