Burokėliai

Visos temos
Burokėliai Burokėliai

Burokėliai - žemėje auganti daržovė. Burokėlių skonis išskirtinis ir jų sudėtyje gausu organizmui itin reikalingų maistingųjų medžiagų. Ypač vertinga yra žalioji lapinė burokėlių dalis, kurioje gausu kalcio, geležies, vitaminų A ir C.

Burokėliai – tobulas folio rūgšties šaltinis ir puikiai tiks skaidulų, mangano ir kalio atsargoms papildyti. Patartina nepervirti žaliosios burokėlių dalies ir mėgautis jos teikiama nauda. Iš burokėlių lapų ir gumbų galima gaminti salotas, karštuosius patiekalus sriubas, taip pat desertus. Be saldaus skonio burokėliai desertams suteikia ir viliojančią rožinę spalvą.

Burokėliai

Įminta raugintų burokėlių paslaptis: kantrybės reikės, bet verta

Saldžiosios bulvės su burokėliais

Saldžiosios bulvės su burata sūriu, skrudintais burokėliais ir graikinių riešutų pesto

Burokėlių ir moliūgų sriuba

Trinta moliūgų ir burokėlių sriuba

Apverstas burokėlių pyragas

Apverstas burokėlių pyragas nuo stalo tiesiog išgaruos!

Burokėlių užkandis

Tiesiog dingsta nuo stalo: keptų burokėlių ir fetos užkandis

Burokėlių salotos

Vaidos burokėlių salotos su marinuotais agurkais ir kaparėliais: suskambės it daina!

Burokėlių ir tofu salotos

Šiltos burokėlių salotos su tofu ir kedro riešutais

Šaltibarščiai
Reklama

Siurprizas pasitinkant šaltibarščių sezoną – naujo skonio marinuoti burokėliai

Silkės ir burokėlių mišrainė

Vaidos silkės ir burokėlių mišrainė: patikėkit – ji viena geriausių!