Česnakai

Visos temos
Česnakai Česnakai

Česnakai yra prieskoninis augalas. Juose gausu angliavandenių, azotinių medžiagų, daug baltymų, eterinių aliejų, fitosferino, glikozido alijino, metalo druskų, mikro- ir makroelementų, riebalų, vitaminų B, C.

Aštrus česnako skonis ir kvapas, kurį sukelia eterinis aliejus, lemia česnako vartojimą kulinarijoje. Jis suteikia maistui aštrų, pikantišką ir savitą kvapą. Kad šios savybės išliktų, smulkintas česnakas į patiekalus dedamas baigiant virti.

Česnakas

Internautai vis dar ieško vaisto nuo koronaviruso: tikrina ir česnaką

Bulviniai blynai

Kaip be jų rudenį? Kepame bulvynius blynus ir gardiname česnaku

Žydintis meškinis česnakas

Meškinis česnakas: kuo jis naudingas organizmui?

Pomidorų ir avokadų salotos

Šviežių vyšninių pomidorų ir avokadų salotos

Kefyro ir agurkų sriuba

Bulgariška šalta sriuba su agurkais ir graikiniais riešutais

Cholesterolis

Ši daržovė gali padėti sureguliuoti cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje

Prieskoniai

Kaip vaistažolės ir prieskoniai veikia mūsų žarnyną?

Lengvai sūdyti agurkai

Vasaros hitas: lengvai sūdyti agurkai su citrinos gaivumu

Bulvių ir sūrio užkepėlė

Savaitgalio pietų šedevras: bulvių ir sūrio užkepėlė