Česnakai

Visos temos
Česnakai Česnakai

Česnakai yra prieskoninis augalas. Juose gausu angliavandenių, azotinių medžiagų, daug baltymų, eterinių aliejų, fitosferino, glikozido alijino, metalo druskų, mikro- ir makroelementų, riebalų, vitaminų B, C.

Aštrus česnako skonis ir kvapas, kurį sukelia eterinis aliejus, lemia česnako vartojimą kulinarijoje. Jis suteikia maistui aštrų, pikantišką ir savitą kvapą. Kad šios savybės išliktų, smulkintas česnakas į patiekalus dedamas baigiant virti.

Išsipūtęs pilvas

Kokie maisto produktai sukelia pilvo pūtimą?

Svogūnų lukštai

Daržininkai dalinasi: daugiau svogūnų ir česnakų lukštų neišmeskite – jų nauda stebėtina

Pica

Česnakinės duonos pica: greitas sprendimas tobulai vakarienei

Azijietiškas omletas

Azijietiškas omletas – nustebinkite ir save, ir šeimą

Šakninės daržovės

Šios daržovės turi būti kuo dažniau ant stalo: teikia didžiulę naudą

Česnakas

Česnakas – nuo seno visiems žinomas kaip apsauga nuo ligų: ar tai tiesa?

Bulviniai blynai

Traškūs ir tobuli bulviniai blynai: kaip juos iškepti?

Vištiena su apelsinai

Vištienos kulšelės apelsinų padaže: nepraleiskite šio recepto – taps vienu mėgstamiausių

Karpio kepsneliai

Pasikvieskite skonio ir lengvumo į virtuvę: kokosais kvepianti žuvis gali būti jūsų jau šįvakar