Chlorofilas

Visos temos

Chlorofilas – grupė žalių, magnio turinčių augalų pigmentų, porfirino dariniai. Dalyvauja fotosintezėje. Sugeria raudoną ir mėlyną šviesą, kurios energija per tarpines grandis panaudojama angliavandenių gamybai. Chlorofilas gerai atspindi žalio spektro šviesą, todėl augalų lapai atrodo žali.

Chlorofilas
Reklama

Augalų krauju vadinamas chlorofilas: kuo jis aktualus mums

Žalios daržovės

Specialisto patarimas: 5 žingsniai sveikesnės mitybos link

Morkos padeda odai įgauti rusvą atspalvį

Dešimt maisto produktų, kuriuos valgant kasdien akivaizdžiai gali pagerėti odos būklė

Mate arbata ne tik gurmanams

Matė – ne tik skanus ir gydantis gėrimas

Saldžiosios paprikos

Ar svarbi maisto spalva?

Piliulės

Dumbliai – norinčioms sulieknėti ir ne tik...

Augalai

Kas tas chlorofilas ir kuo jis naudingas?..

Žaliasis kokteilis

Žalieji kokteiliai – sveika ir skanu

Salotos

Lieknėjančioms – šviežių salotų puokštė