Cholesterolis

Visos temos
Cholesterolis 123rf nuotr./Chemija

Cholesterolis – gyvūnų audinių steroidinis alkoholis. Aptinkamas beveik visose žmogaus ir gyvūnų ląstelėse. Cholesterolis ir sintetinamas organizme, ir patenka į jį su maistu. Sutrikus cholesterolio metabolizmui, kraujagyslėse ima kauptis riebalinės kilmės nuosėdos, mažinančios kraujagyslių pralaidumą ir gebėjimą pulsuoti – išsivysto aterosklerozė.

Cholesterolis kemša kraujagysles

12 klastingų aukšto cholesterolio priežasčių: apie tai turbūt nepagalvojote

Riebalai ant pilvo / Treniruotė

Šį sindromą, varginantį daug žmonių, išduoda ant pilvo besikaupiantys riebalai

Datulės

2 datulės per dieną – raktas į gerą savijautą? Dietologai paaiškino, ar tai tiesa

Kas sveikiau – ryžiai ar bolivinė balanda?

Ryžiai ar bolivinė balanda? Dietologai atskleidė, kurios kruopos yra sveikesnės

Kava

Cholesterolis ir kava: kaip visų mėgstamas gėrimas veikia sveikatą?

Šokoladas

Mėgaukitės be kaltės jausmo: 6 priežastys valgyti šokoladą

Pusryčiai.

Visa tiesa apie cholesterolį: ko imtis, kad jis netaptų mūsų sveikatos priešu?

Cholesterolis

Po 13 metų mokslininkai atskleidė dar vieną tiesą: tai gali padėti sumažinti cholesterolio daromą žalą

Cholesterolis

Padidėjo cholesterolis? 6 mitai, kuriais reiktų nustoti tikėti