Čiobrelis

Visos temos
Čiobrelis Čiobrelis

Čiobrelis – tai kvapūs puskrūmiai. Aukštis 15–20 cm. Stiebas sumedėjęs. Žiedai nuo alyvinės iki rausvos spalvos, susitelkę šakučių viršūnėse. Žydi nuo gegužės iki rugsėjo. Čiobreliai naudojami arbatoms, kaip prieskoniai, kaip antibakterinės, vaistinės medžiagos.

Čiobreliai  pasižymi pikantišku skoniu, šiek tiek primenančiu gvazdikėlį. Iš čiobrelio, kitaip nei kitų prieskoninių žolelių, galima išgauti nemažą eterinių aliejų kiekį, todėl jie naudojami ne tik virtuvėje, bet ir liaudies medicinoje. Kulinarai čiobrelius dažniausiai naudoja gamindami kepenėlių, žuvies, sūrio, vištienos patiekalus, sriubas ar padažus.

Grilyje kepta lašiša

Genialiai paprasta ir skanu: ant grilio kepta lašiša su citrina ir čiobreliais

Čiobrelis

5 vaistažolės, kurias vaistininkė rekomenduoja auginti savo darže

Švieži žalumynai virtuvėje

Kokius žalumynus verta auginti ant palangės? 5 idėjos ir patarimai, ką jais skaninti

Pyragėliai „scones“ su cukinijomis

Nesaldūs britiški pyragėliai su cukinija, feta ir čiobreliais

Švieži žalumynai virtuvėje

Prieskoniai ant palangės: trumpas gidas, kaip prižiūrėti žoleles – sėjame dabar, skanaujame per Velykas

Šventės namuose

Sveikatinanti Kalėdų dovana: 5 arbatos, kurios turėtų būti kiekvienuose namuose

Keptos traiškytos bulvės

Genialus paprastumas: keptos traiškytos bulvytės su česnakais

Augalų daigai ant palangės

Daržas ant palangės: ką ir kaip auginti namuose? „Garden stories“ tinklaraštininkės patarimai

Pušų eterinis aliejus

Ar eteriniai aliejai gali užkirsti kelią virusui: ką sako mokslas? Chemikės komentaras