Daržovės

Visos temos
Daržovės Fotolia nuotr./Daržovės

Daržovės – vienmečiai, dvimečiai ir daugiamečiai žoliniai augalai, kurių įvairios sultingos dalys vartojamos maistui. Jose yra žmogui būtinų baltymų, angliavandenių, vitaminų, mineralinių druskų ir organinių rūgščių. Daržovės labai svarbios mityboje. Valgomos kaip atskiri patiekalai, kaip užkandžiai, bei mėsos ir žuvies patiekalų garnyrai. Jos valgomos šviežios, virtos, keptos, troškintos. Taip pat daržovės šaldomos, džiovinamos, rauginamos, konservuojamos, sūdomos.

Odetos pagerintos kopūstų salotos

Odetos pagerintos kopūstų salotos – vienos mėgstamiausių

Daržovių troškinys

Daržovės kario ir kokosų pieno padaže

Baklažanų šniceliai bolivinių balandų trupiniuose

Baklažanų „šniceliai“ – tobulas pasirinkimas vakarienei be mėsos

Omletas su šonine, pievagrybiais ir bulvėmis

Omletas su šonine, pievagrybiais ir bulvėmis

Lietuviškos daržovės  prekybos tinklus pasiekia iš ūkių, tačiau nukeliavusios ilgą paruošimo kelią

Ar tikrai parduotuvėje ant ekologiškų maisto produktų purškiamos pavojingos medžiagos?

Avokadai

Išorė gera, bet vidus supuvęs: ką daryti su pirktomis daržovėmis, kurios netinkamos vartoti?

Moteris

Jaudinatės dėl svorio? Štai 7 rodikliai, kurie jūsų sveikatai svarbiau, nei jis

Odetos raugintų kopūstų salotos

Odetos raugintų kopūstų salotos: traškios ir pikantiškos

Žemės ūkis
Reklama

Trumpojoje maisto tiekimo grandinėje – visi svarbūs