„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Delikatesas

Visos temos
Delikatesas merkio.lt nuotr./Sraigės burgundiškai

Delikatesas – tai ypatingas, retas arba pagal labai aukštus atrankos kriterijus atrinktas nekasdienis maistas, kuriuo paprastai mėgaujasi gurmanai. Terminas naudojamas ir perkeltine reikšme - kalbant ne apie valgį, bet apie išskirtinį, rinktinės kokybės dalyką.

Bjaurūs delikatesai

Jums pūdytos silkės, dvokiančio tofu ar lervų pilno sūrio? Bjauriausi pasaulio delikatesai

Armėniška vytinta jautiena basturma

Kaip namie pasigaminti armėniško delikateso basturmos?

Sumuštinukai su ikrais

Ikrų skanaujame vis dažniau: patarimai, kaip juos patiekti, ir receptai

Švediškos pūdytos silkės pristatymo renginys

Vilniaus Bernardinų parke drąsuoliai skanavo nosį riečiančio delikateso

Paroda „Rinkis prekę lietuvišką“

Parodos „Rinkis prekę lietuvišką“ perliukai: nuo sraigių ikrų iki šviečiančių auskarų

Trumai

Virtuvės deimantai trumai: jų rūšys ir kaip skanauti

sipausa_20061795

Valgomi sakurų žiedai Japonijoje — tikras pavasario skonis

 Foie gras

Žymusis delikatesas – riebiosios kepenėlės: kuo jos ypatingos ir kaip skanauti?