Dilgėlė

Visos temos
Dilgėlė Helfgottblog.com nuotr./Dilgėlių skonis malonus.

Dilgėlė – žolinis augalas, turintis dilginamuosius ir paprastuosius plaukelius.

Gentyje yra apie 45 rūšys, Lietuvoje auga trys: kanapinė dilgėlė, didžioji dilgėlė, gailioji dilgėlė.

Dilgėlės naudojamos pašarams: jomis šeriamų karvių pienas riebesnis, paukščiai sparčiau auga ir riebėja, vištos deda didesnius kiaušinius. Taip pat naudojama ir medicinoje, maistui. 

Podagra

Liaudiški vaistai nuo podagros: padėti gali ir puikiai žinomi dalykai

Dilgėlė

Prof. R.Laužikas ir I.Šidlaitė – apie naudingąsias dilgėles: kam ir kaip jas vartoti?

Šviežių dilgėlių majonezas

Vitaminų telkinys – dilgėlių majonezas: skanaukit kaip užtepą, dažykit daržoves

Blyneliai su dilgėlėmis

Ar ragavot blynų su dilgėlėm? Labai skanu ir jokios rizikos nusidilgint

Gražina Vildzevičienė

Išskirtinis Panevėžio rajono gyventojos užsiėmimas: verpia siūlus iš dilgėlių

Dilgėlės ir virtos bulvės

7 receptai dilgėlių valgytojams: nuo žalios sriubos iki pyrago ir majonezo

Sriuba su dilgėlėmis

Dilgėlių skanautojams: kaip jas paruošti ir ką gaminti? Receptų rinkinys

Vaistažolės

Norėdami atsilaikyti prieš virusus, turime stiprinti imunitetą: žolininkės patarimai, kaip naudoti gamtos dovanas

Silvija Statkutė rankose laiko paprastąjį kietį ir jonažolę

Kokius augalus rinkti liepos mėnesį? Žolininkė pataria, kas tinka po gimdymo, o kuris augalas palankus prostatai